Sosyal medyada yalan habere hapis cezası geliyor!

Sosyal medya üzerinden yalan haber üreten ve yayınlayanlara hapis cezası geliyor. Buna göre, yalan haberlerin öncelikle firmalar tarafından kaldırılması talep edilecek. İçerik kaldırma talepleri yerine gelmezse, firmaya içerik üretene ve yayana farklı ölçülerde cezalar getirilecek.

AK Parti, dezenformasyonla mücadele amacıyla yasa teklifi hazırlıyor. Teklif hazırlıklarını sürdüren komisyon bir kez daha toplandı. Yalan haberle mücadelede hangi yöntemler kullanılacak, alternatifler masaya yatırıldı. Yalancı şahitlik, yalan haber gibi ceza yasasında yeri olan ve hapis cezaları gerektiren suçlar gibi sosyal medyada yalan haber de Türk Ceza Kanunu kapsamında suç sayılacak.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin düşünce ve ifade özgürlüğünü düzenleyen 10. maddesindeki "Sınırlama" imkanı tanıyan koşullarda yeni yasaklar ve cezaların dayandığı yasal alt yapıyı oluşturacak.

Yalan haberlerin öncelikle firmalar tarafından kaldırılması talep edilecek. İçerik kaldırma talepleri yerine gelmezse, firmaya içerik üretene ve yayana farklı ölçülerde cezalar getirilecek. 1 yıldan 5 yıla kadar hapiz cezası ve firmalara ağır para cezaları gündemde.

PEKİ BİR İÇERİĞİN YALAN OLDUĞUNA KİM KARAR VERECEK?

Bunu için yasal bir mekanizma kurulması Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu dışında bir yapı oluşturulması üzerinde duruluyor.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal için karar verildi Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal!
Sonraki Haber