Sosyal medyada online büyü!

Sosyal medyada 'medyum, hoca' sıfatlarıyla sayfalar açarak, büyü yoluyla vatandaşların sorunlarını çözdükleri iddiasıyla maddi kazanç elde edenlerin sayısı gittikçe artıyor. Sözde 'büyü' hazırlayarak 'ayrılan çiftleri geri birleştirme, aşık etme, küs olanları barıştırma' gibi konulara çözüm bulduklarını iddia eden istismarcıların son yaptığı bu kadarına da pes dedirtti. Sözde hocalardan bir tanesi bin lira karşılığında koronavirüsten 1 asır boyunca koruyacak büyü yapabileceğini iddia etti.

Sosyal medyada kendilerine verdikleri ‘medyum’, ‘hoca’ gibi sıfatlarla insanları istismar edenlerin sayısı gittikçe artıyor. Söz konusu istismarcılar, açtıkları sayfalarla insanların dertlerine çözüm bulduklarını iddia ederek bu yolla maddi kazanç elde etmeye çalışıyor. Sözde hocalar, ‘48 saat içinde sevgiliyi geri döndürme, aşık etme, küsleri barıştırma, online büyü bozma’ gibi hizmetler verdiklerini iddia ederek dolandırıcılıklarını sürdürüyor.

"KORONAVİRÜS BÜYÜSÜ"

Son dönemde zamana ayak uydurarak hastalıklara da çözüm bulduklarını iddia eden sözde sosyal medya medyumlarının bazıları koronavirüs büyüsü yaptıklarını öne sürdü.

Sosyal medyada dertlere çözüm bulduğu iddiasıyla sayfa açan bir kişinin, koronavirüs hastalığından korktuğunu öne sürüp, kendisini arayan muhabire verdiği cevaplar ise görenleri hayrete düşürdü.

Muhabirin “Koronavirüsten çok korkuyorum. Akrabalarımı kaybettim. Bana bulaşmasını engelleyecek bir büyü yapabilir misiniz?” sorusuna "Tabi ki mümkün kardeşim. İsim, soy isim, doğum tarihini atacaksın. İşlemlerine başlayacağız güzel kardeşim. Malzemelerle birlikte bin liran gider” diye cevap verdi.

"SENİ BİR ÖMÜR KORUR"

Muhabirin verilen ücrette pazarlık etmesi üzerine konuşmaya devam eden sözde medyum, “Kardeşim sana 600 de olur. Malzemecinin hesap numarasını vereyim yolla hemen. Bu büyü seni bir ömür, hatta bir asır boyunca koronavirüs ve diğer hastalıklardan arındırır. Parayı şimdi yatırabilir misin?” şeklinde konuştu.

"BÜYÜYÜ YAPIP KARGOYA VERİYORUZ"

Muhabirin “Nişanlımla ayrıldık, barışmak istiyorum” diye aradığı bir başka duygu istismarcısı ise muhabirin “Aslında bu işlere pek inanmam ama çaresiz kaldım” sözleri üzerine, “İnanmam derken, bu işleri küçümsüyor musun?” diyerek bir de tepki gösterdi.

Yaptığını öne sürdüğü büyülerle çiftlerin arasını düzelttiğini, ailelerin arasındaki küslükleri bitirdiğini öne süren sözde medyum, “Bu vesileyle birçok kişi evlendirdik. Tamamen her şeyle biz ilgileniyoruz. Doğru yere adım attınız. Biz size büyüyü kargoyla gönderiyoruz. Eve saklamanıza gerek yok. Bir kısmını toprağa, birazını mezara, birazını ise ateşle yakarak işlem yapıyorsunuz. Banka havalesi yoluyla ya da Antalya’daki yerimize gelerek yüz yüze ödeme yapabilirsiniz. Nişanlınızın, kendinizin, annelerinizin isimlerini yollamanız yeterli” ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞLARI MADDİ, MANEVİ İSTİSMAR EDİYORLAR"

Son dönemde sosyal medya üzerinden mağdur edilen pek çok insan olduğuna dair duyumlar aldığını açıklayan Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. İsmail Şık, bu tür iddiaların, açıklamaların İslam dini ile herhangi bir bağlantısının olamayacağını ifade etti. İslam dininin akılla, bilimle meselelere yaklaştığını ifade eden Prof. Dr. Şık, “Bu kişiler insanların inançlarını istismar ediyorlar. Problemleri bu şekilde çözeceklerini söyleyerek onları maddi ve manevi hezeyana uğratıyorlar. Halkımızdan isteğimiz bu tür kişilere itibar etmemeleridir. Herhangi bir sıkıntılarında ilahiyat fakülteleri ve Diyanet İşleri onların hizmetindedir. Unutmamak gerekir ki büyü ve benzeri şeylerle sorun çözülmez. En güzel çözüm insanın Allah’a sığınıp dua etmesidir” dedi.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber