Sosyal medya kullanıcıları dikkat! Emniyet, o hesaplara karşı uyardı...

Türkiye'yi son bir haftadır etkisi altına alan orman yangınlarına ilişkin sosyal medyada yapılan provokatif paylaşımların ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden önemli bir uyarı geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medyada yakın tarihte açılan ve birkaç paylaşımı olan hesaplara şüpheyle yaklaşılması gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye orman yangınlarına karşı tek yürek olmuşken, sosyal medya provokatörleri yine sahneye çıktı. Bir süredir gündemde olan sosyal medya düzenlemesi daha da önem kazanırken Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sosyal medya kullanıcılarına çok önemli bir uyarı geldi.

Güvenli internet kullanımı için vatandaşlara rehberlik amacıyla başlatılan SİBERAY programının sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Yakın tarihte açılmış, birkaç paylaşımı olan hesaplara şüpheyle yaklaşılmalı" ifadesine yer verildi.

SİBERAY'ın paylaşımında şu uyarılara yer verildi:

"Toplumda korku, panik veya infial oluşturmak amacıyla paylaşılan görsellerin yayılmasına aracılık edilmemeli. Resmi kurumlara ait hesaplardan yapılan açıklamalar dikkate alınmalı. Sosyal medya manipülasyonlarının önüne geçmek elinizde."

Fidan'dan Batı'ya Filistin uyarısı: Küresel fay hatlarını etkiliyor! Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'nin bonservis rekorunu kırılıyor Emekli maaşlarına zam mı geliyor! Yılmaz hazırlık var diyerek duyurdu
Sonraki Haber