Sosyal medya bu çorabı konuşuyor! Üzerinde Allah mı yazıyor? Yıldırım Çorap iddialara yanıt verdi...

Sivas'ta üretilen bir çorap sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepki çekti. Çorabın üzerindeki simgenin 'Allah' lafzına benzetilmesinin ardından Yıldırım Çorap Fabrikası iddialara açıklık getirdi.

Sivasta'ki Yıldırım Çorap Fabrikası'nın ürettiği çoraplarda 'Allah lafzı mı yazıyor?' iddiaları sosyal medyada büyük tepki çekti. 

Konu ile ilgili fabrika yetkilileri çoraplara Allah lafzı işlendiği ve çalışanların bu durumu protesto ederek iş bıraktığı iddiasını yalanladı.

"BİZİM ORADAKİ YAPIŞ AMACIMIZ MARUL"

Firma yetkilisi Ahmet Yılmaz'dan alınan bilgilere göre "Orada Allah ismi yoktur. Üzerindeki marul deseni. Oradaki motifimiz marul motifidir. Allah lafzı ile yan yana getirdiğiniz zaman Elif'in altında çizgi olmaz. Vav'ların altında da çizgi olmaz. Arapçanız varsa bilirsiniz. Allah lafzını anımsatıyor mu evet anımsatabilir. Ama bizim oradaki onu yapış amacımız marul. Burada dini duygulara ne kadar önem verdiğimizi herkes bilir. Burada 950 kişi çalışıyor" dedi.

"KİME ÜRETİLDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL"

Bu çorapları kimler için ürettikleri sorusuna "Çorapları kime ürettiğimizi açıklayamam. Ürünlerimizin % 99'u ihraçtır. Kime üretildiği önemli değil." cevabını veren yetkili üretimin durduğu yönündeki iddialara ise "Üretim durmadı. Çalışmalarımız devam ediyor. Faal bir şekilde yoğun olarak çalışıyoruz. Üretimi durdurma gibi bir olayımız asla olmadı." dedi.

"ADLİ SÜREÇ BAŞLATTIK"

Konuyla alakalı yasal haklarını kullanacaklarını ve avukatlarının bu konuda devreye girdiğini ifade eden yetkililer "insanları kin ve nefrete teşvik edenlerle ilgili adli süreç başlattık" dedi.

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatlarında düşüş devam ediyor! Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Diyanet İşleri Başkanı Arapça soruya Türkçe çeviri istedi!
Sonraki Haber