Sosyal konut başvurusu 224 bini geçti! Bakan Kurum genç kontenjanı yaş sınırını açıkladı! Her haneden 1 kişi başvuracak...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, başlayan TOKİ sosyal konut başvurusu ile ilgili detayları açıkladı. Bakan Kurum genç kontenjanı için yaş sınırının Eylül 1992 olduğunu duyurdu. Kurum ayrıca her haneden 1 kişini başvurabileceğini belirtti. Peki başvurmak için kaç bin lira gelirin olması gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesi ile ilgili detayları paylaştı.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURMAK İÇİN KAÇ BİN LİRA GELİR GEREKİYOR?

Başvuruların bugün başladığını belirten Kurum, "Başvuru yapacak vatandaşlarda İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 12.30 itibarıyla İlk Evim İlk İş Yerim projesine 224 bin başvuru yapıldığını açıkladı. Konut projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan kurum, "Peşinatın finansmanı için bankalardan destek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ başvuruları alınmaya başlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini duyurduğu projeye başvuru e-Devlet ekranı üzerinden yapılıyor. Sosyal konut ve arsa satışı başvurularının ekim ayı sonuna kadar süreceğini açıklandı.

Konut projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan kurum, "Peşinatın finansmanı için bankalardan destek isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

TOKİ'nin projeden para kazanmayacağını belirten Bakan Kurum projeye ilk gün veya son gün başvurmak arasında bir fark olmadığını belirtti.

Bakan Murat Kurum "Sosyal konut projesine 18 yaşını tamamlamış gençler aile evinde artık misafir sayılır. Ailesinin geliri ne kadar olursa olsun bu gençler yaşadıkları şehirlerde sosyal konutlara başvurabilecek.

Miras nedeniyle aile konutlarında hisse sahibi olanlar da başvuru yapabilecek. Ödemeler sözleşme tarihi itibariyle başlayacak." dedi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Proje ilindeki Ziraat Bankası ve Halk Bankası yetkili şubeleri ve e-Devlet aracılığı ile yapılacak başvurular, 14 Eylül- 31 Ekim arasında kabul edilecek, e-Devlet başvuruları ise 28 Ekim'de sona erecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra "konut belirleme kurası" ile belirlenecek.

BAŞVURU TC KİMLİK NUMARISINA GÖRE ALINACAK

Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçebilmek için e-devlet üzerinden başvurular kademeli olarak alınacak.

Buna göre T.C. Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar gününden itibaren başvurabilecekler.

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar başvurularını iletebilecek.

.

Galatasaray çıldırdı: 40 milyon euroluk dünyaca ünlü yıldız geliyor Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk... Deprem uzmanından korkutan uyarı geldi!
Sonraki Haber