Soner Yalçın'a tepkiler büyüyor....

Gazeteci-yazar Soner Yalçın ile Prof. Dr. Cem Say arasındaki aşı polemiği her geçen gün daha da şiddetleniyor. Cem Say'ın suçlamalarına bugün Yalçın da zehir zemberek ifadelerle karşılık verdi. Ancak bu polemik Soner Yalçın'ın sahibi olduğu Odatv'ye pahalıya patladı. İnternet sitesi iki yazarından daha oldu!

İlaç sektörüne sert eleştiriler yönelttiği yeni kitabı "Kara Kutu" ile son günlerde adından sıkça söz ettiren gazeteci-yazar ve Odatv internet sitesinin sahibi Soner Yalçın ile Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say arasında "aşı polemiği" patlak verdi.

Soner Yalçın'ın, içerisinde "aşı karşıtı ifadeler yer aldığı" gerekçesi ile tıp camiasından ağır eleştiriler alan kitabı "Kara Kutu"yu bir süredir hedef tahtasına oturtan Prof. Dr. Cem Say konuyla ilgili bir yazısını Yalçın'ın sahibi olduğu Odatv'ye gönderdi. Ancak yazının Odatv'de yayınlanmaması üzerine, söz konusu makale Cumhuriyet Gazetesi'nde okurlarla buluştu.


O YAZI NEDEN SANSÜRLENDİ?

Bu gelişme üzerine Soner Yalçın'a yönelik "sansürcü" eleştirileri getirilirken, Odatv'nin patronu bugün yazıyı neden yayınlamadıkları konusunda bir açıklama yaptı.

"Bak şu kurnaza" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan ve Cem Say'a çok ağır sözlerle yüklenen Soner Yalçın, kendisine yönelik suçlamaları yalanladı ve "Aşı karşıtı değilim." dedi.

Say'ı ilaç lobilerine hizmet etmekle suçlayan Soner Yalçın, Odatv yazarı (ya da eski yazarı) hakkında; "Bu köşede aşı üzerinden kitabım hakkında kara propaganda yapan küresel ilaç şirketi GSK lobisini deşifre etmeye başladım... Bu lobinin 'kankası' Cem Say’ın bir gün sonra Odatv’ye aşı yazısı göndermesi tesadüf mü?" ifadelerini kullandı.

Cem Say'ın makalesinin Odatv'de yayınlanmayacağını bildiğini vurgulayan Yalçın sözlerine şöyle devam etti;

"Cumhuriyet yazıyı yayınlama 'cesareti' gösterdi! Şu komik hale bakar mısınız? Yetmedi. Aynı yazı 'Bilim ve Teknoloji' dergisinde yer buldu. Ki Cem Say, asıl bu derginin yazarıydı! Odatv’ye iki yılda, iki yazı gönderen Cem Say, aşı yazısını neden köşesinde yayınlamadı? Belli: Lobinin amacı, beni "aşı karşıtı" göstermekti. BirGün’den Sabah gazetesine beni 'sansürcü' ilan etmelerine şaşırmak gerekir mi? Ah şu vasat kurnazlık..."

ODATV'DEN KOPUŞLAR SÜRÜYOR...

Ancak Soner Yalçın'ın bu açıklamaları Odatv'deki kan kaybını engellemeye yetmedi.

Bir süre önce Nihat Genç, Soner Yalçın'ın sahibi olduğu internet sitesindeki yazılarını, Odatv'nin seçim sürecinde Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve HDP'yi desteklediği gerekçesiyle protesto ederek sonlandırmıştı.


Cem Say krizi de Odatv'nin iki önemli yazarını kaybetmesine neden oldu. Aşı polemiğinde Say'a hak veren Odatv yazarı FETÖ mağduru emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da tıpkı Nihat Genç gibi yazılarını sonlandırdığını duyurdu.

Soner Yalçın'ın Say'ı hedef alan "Bak şu kurnaza" makalesine tepki gösteren Yavuz, "Bu yazı beni üzdü. Cem Say kumpas sürecinde namuslu insanlar -Odatv çalışanları dahil- doğrandığında, bilim ahlakı gereği, onların kankası olma şerefine nail oldu. O’nu hem sansürlemek hem birilerinin kankası ilan etmek yakışmamış. Bu yazı üzerine Odatv’de yazılarıma ara verdim." açıklaması yaparak, yazılarına son verdiğini duyurdu.

SONER YALÇIN'IN "BAK ŞU KURNAZA" BAŞLIĞINI TAŞIYAN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Dolandırıcılara ve kara para aklayanlara 11 ilde operasyon! Meteorolojiden İzmir için fırtına ve toz taşınımı uyarısı! Meteorolojiden Ankara için fırtına uyarısı!
Sonraki Haber