Yazar İsmail Kazdal vefat etti

İslam dini, demokrasi ve rejimler konusunda çok sayıda eseri bulunan aynı zamanda çeşitli dergi ve gazetelerde makale, çeviri ve yazı dizileri yayınlanan yazar İsmail Kazdal 85 yaşında vefat etti. Bir süredir tedavi altında olan Kazdal'ın çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiği belirtildi.

İhya Yayınlarının sahibi, Erguvan Yayınevinin yazarı İsmail Kazdal 85 yaşında vefat etti. Bugüne kadar başta İslam dini ile ilgili olanlar olmak üzere demokrasi, siyasal rejimler konusunda çok sayıda kitabı bulunan Kazdal bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 

Kazdal'ın, kanser tedavisine bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu vefat ettiği belirtildi. 

Kazdal'ın cenaze programına ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

SuperHaber olarak İsmail Kazdal'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyoruz...

İSMAİL KAZDAL KİMDİR?

Gürcistan'ın Batum kentinde 1935'te dünyaya gelen Kazdal, 1951'de Sanat Enstitüsünden mezun oldu.

Büyük Doğu (1963-1965) ve Hilal dergilerinde (1964-1969) "Zafer Karib" müstear adıyla yazılar kaleme alan Kazdal, aynı zamanda Hilal dergisinde idari müdür olarak görev yaptı.

Görev aldığı dönemde dergi, Kazdal'ın katkılarıyla İslam coğrafyası ve dış dünya ile irtibat konusunda adımlar attı. Dergide ayrıca ilk kez Hasan el-Benna, Mevdudi ve Seyid Kutub'tan yazılar çevrilerek yayınlandı.

Sonraki yıllarda kendi yayınevini kurarak, bir dönem İhya yayınlarının yöneticiliğini üstlenen İsmail Kazdal, makale ve yazı dizilerini ayrıca Yeni İstanbul, Yeni İstiklal, Bugün, Zaman, Yeni Devir ve Milli Gazete dergi ve gazetelerinde okurlarla buluşturdu.

"İslam Büyüklerine Göre İçtimai Yapı" (1970), "Bir İhtar" (1970), "Çağdaş Truva Atı Demokrasi" (1980), "Hak-Batıl Savaşının Tarihi Serüveni" (1986), "Para İmparatorluğu" (1989), "Adım Adım Sülük Operasyonu" (1991), "Laiklik Devrini Kapamıştır" (1992), "Siyasi İktidar ve Özal Devri" (1993), Kur'an'la Birlikte Düşünmek" (1996) ve "Serencam" (2004) adlı kitapları kaleme alan Kazdal, son olarak Erguvan Yayınevi'nden "15 Temmuz" adlı eserini çıkardı.

Dolar ne kadar? İşte 20 Nisan güncel döviz kurları Penaltı kaçırıp oyundan alınan Can Uzun gözyaşlarına boğuldu İstanbul, Ankara, İzmir dahil 45 kente sarı kodlu uyarı!
Sonraki Haber