UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla

Avrupa futbolunun iki numaralı kupasını kazanan takım İtalyan temsilcisi İnter'i 3-2 mağlup eden Sevilla oldu. İlk yarısı 2-2 sona eren karşılaşmanın 73. dakikasında İnter'den Lukaku'nun kendi kalesine attığı golle İspanyol ekibi tarihindeki altıncı UEFA Avrupa Ligi finalinde 6. kupasına ulaştı.

Almanya'nın Köln kentinde oynanan UEFA Avrupa Ligi Finali'nde İnter'i 3-2 mağlup eden Sevilla kupayı kazanan takım oldu.

Karşılaşmanın önemli anları şöyle:

Dakika 3. İnter'de Lukaku gelişen kontra atakta Sevilla defansı tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem pozisyon için penaltı kararı verdi.

Dakika 5 Kazanılan penaltıyı kullanan Lukaku takımını 1-0 öne geçiren golü Sevilla ağlarına bıraktı. 

Dakika 12 İnter'in 1-0 üstünlüğü sadece 7 dakika sürdü. İnter De Jong'un kafa golüyle 1-1 eşitliği yakaladı. 

Dakika 33 Karşılaşmada oyun olarak daha üstün görünen Sevilla De Jong ile öne geçti. Yapılan ortaya arka direkte kafayla kaleye gönderen De Jong kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Dakika 35 Sevilla'nın gol sevinci sadece 2 dakika sürdü. Bu dakikada kazanılan serbest vuruşta ceza sahasına yapılan ortada 'Altın Kafa' lakaplı defans oyuncusu Godin'i bulduğu kafa golüyle İnter'e tekrar eşitliği kazandırdı. Godin bu golle hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Avrupa Ligi finalinde gol atan 6. oyuncu oldu. Godin aynı zamanda bu başarıya ulaşan ilk savunma oyuncusu olarak da tarihe geçti.

İlk yarı 2-2 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da maçın hakimi İspanyol ekibi Sevilla'ydı.

Ancak geliştirdikleri ataklar 73. dakikaya kadar sonuç vermedi. Bu dakikada Sevilla atağında altıpas üzerinde topu ters bir vuruşla kendi kalesine gönderen Lukaku İspanyolların 3-2 öne geçmesini sağladı.

Karşılaşmanın bundan sonraki bölümünde her iki takım da başka gol atamayınca maç 3-2 Sevilla'nın üstünlüğü ile sona erdi.

Sevilla bu sonuçla tarihinde 6. kez oynadığı UEFA Avrupa Ligi finalinde 6 kez kupayı kazanmayı başararak tarihe geçti. 

SEVİLLA - INTER MAÇI 11'LERİ

Sevilla: Bounou, Navas, Carlos, Kounde, Regulion, Fernando, Banega, Jordan, Suso, Ocampos, En-Nesyri

Inter: Handanovic, Godin, De Vrij, Bastoni, Barella, Brozovic, Gagliardini, Ashley Young, D’Ambrasio, Martinez, Lukaku

İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Reyting sonuçları: 24 Nisan Çarşamba!
Sonraki Haber