Trump'ın doktorundan koronavirüs açıklaması: Mevsimsel olacak

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüsün merkez üssü haline gelen ABD'de, ölümcül virüsle mücadelenin en önemli isimleri arasında yer alan Ulusal Alerji ve Enfeksiyon hastalıkları Enstitüsü Başkanı ve Donald Trump'ın doktoru Dr. Anthony Fauci, virüsün mevsimsel bir hastalık haline gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

Fauci, CBS televizyon kanalında “Face The Nation” programında yaptığı açıklamada, ''Virüs küresel olarak kontrol altına alınmazsa mevsimsel bir nitelik kazanması ihtimali var. Dünya yakında büyük ölçüde koronavirüsü yenmeyi başarabilirse bile yeniden dirilişe hazırlık yapılması gerekir'' dedi.

TRUMP KARŞITLARI BİLE ONA GÜVENİYOR

Trump karşıtı isimlerin bile sözüne güvendiği isimlerden olan Dr. Fauci federal hükümetin aşı geliştirme ve ilaç tedavileri için klinik araştırmalar yapma gibi hazırlık tedbirleri üzerinde çalıştığını söyledi.

''ORTADAN KALDIRILMASI PEK MÜMKÜN OLMAYACAK''

Mevsim değişikliğine girerken yeniden dirilişin başlangıcının görülebileceğini söyleyen Fauci, “Bu virüsün dünyadan tamamen ortadan kaldırılması pek mümkün olmayacağı için hazırlıklı olmalıyız” dedi.



NE OLMUŞTU?

Son dakika... Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 574 kişi yaşamını yitirdi.

Türk Telekom Wi-Fi Çatı 25 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı! Murat Seymen'e silahlı saldırıda yeni gelişme
Sonraki Haber