Süper Lig’de 2019-20 sezonu şampiyonu Başakşehir!

Süper Lig’in 33. gaftasında sahasında Kayserispor’u ağırlayan Başakşehir, sahadan skorla galip ayrıldı. Bu sonuçla İstanbul temsilcisi bitime 1 maç kala şampiyonluğunu ilan etti ve Süper Lig’de tarihinde bu unvana erişen altıncı takım oldu.

Süper Lig’de Cemil Usta sezonunun şampiyonu Başakşehir oldu.

Bitime 1 maç kala en yakın rakibine 7 puan fark atan İstanbul temsilcisi, lig tarihinde bu unvanı Galatasaray (22), Fenerbahçe (19), Beşiktaş (15), Trabzonspor (6) ve Bursaspor’un ardından kazanan altıncı takım oldu.

Başakşehir’e 3 puanı getiren golü Mahmut Tekdemir kaydetti.

Bu sonuçla ev sahibi puanını 69’a yükseltti. Küme düşme potasındaki Kayserispor ise son haftaya 32 puanda girerek işini iyice zora soktu.

İLK ŞAMPİYON FENERBAHÇE, SON ŞAMPİYON BAŞAKŞEHİR

1959 yılında ilk kez düzenlenen Türkiye 1. Futbol Ligi'nde ilk şampiyonluğu Fenerbahçe kazandı.

İki ayrı grupta birinciliği elde eden Fenerbahçe ile Galatasaray, o zamanki statü gereği final maçlarında karşı karşıya geldi. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, rövanş maçını 4-0 kazanarak, 63 yaşına girmeye hazırlanan ligde ilk şampiyonluğu kazanan takım oldu.

Lig tarihinde son şampiyonluğu ise bu akşam oynanan maçta Başakşehir elde etti.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber