20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmada 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını müjdelemişti. Son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvime göre, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için 15-26 Mart'ta ön başvurular alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta içinde müjdelediği 2021'de 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili takvim netleşmeye başladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı atama için ön başvuruların 15-26 Mart tarihleri arasında alınacağını duyurdu. 

Mille Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada takvimin henüz netleşmediğini bildirerek, "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Seçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Selçuk, sözlerine "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabii bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra brans dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" diye devam etmişti.

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarında 60 ayrı branştan seçilmişti. Geçtiğimiz yıl yapılan atamalarda 50 taban puanıyla binlerce öğretmen mesleğe başlamıştı.

İşte 2020 yılında en fazla atama yapılan 5 branş:

Sınıf öğretmenliği 2831 atama,
Din kültürü ve ahlak bilgisi 1801 atama,
İngilizce öğretmeni 1739 atama,
Okul öncesi öğretmeni 1518 atama,
İlköğretim matematik öğretmeni 1701 atama...

Korhan Berzeg'in kimlik ve kredi kartı ile kemik parçaları bulundu Yerli elektrikli araçta yeni yatırım hamlesi ŞOK Market'lere uygun fiyatlı katlanabilir koşu bandı geliyor!
Sonraki Haber