Meteoroloji'den İstanbul ile birlikte 3 ile sarı uyarı! Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'ya kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteorolojiden sarı kod ile yapılan uyarıda Metrekareye 40 kilograma kadar yağış beklendiğinin belirtildiği son dakika açıklamasında olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Peki, sağanak yağış ne zaman başlayacak, ne zamana kadar sürecek?

Meteoroloji'den İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da yaşayan vatandaşlara son dakika uyarısı geldi. 

Yapılan açıklamada gece saatlerinde bu üç ilde Cuma öğle saatlerine kadar sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. 

Sağanak yağışın başlayacağının tahmin edildiği saat ise gece 03.00 olarak belirtildi. 

Yağışın kuvvetli olacağı, metrekareye 20 ila 40 kilogram yağış gerçekleşeceğinin tahmin edildiğinin belirtildiği uyarıda vatandaşlarda olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Meteoroloji bu uyarıdan kısa süre sonra İstanbul için bir de sarı uyarı yaptı. 

Sağanak yağışa ilişkin uyarılarını tekrarlayan Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırı, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı yaşanabileceğini belirtti. 

18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha! 17 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber