İstanbul'da ekonomi için kritik zirve

Ekonomi yönetimi ile bankacılar İstanbul'da normalleşme adımlarını görüşmek üzere bir araya geldi. Saat 19.00'da başlayan toplantıda piyasalardaki hareketlilik değerlendirildi. Normalleşme dönemindeki likidite adımlarını görüşüldü.

Merkez Bankası, BDDK yöneticileri ile Bankacılar İstanbul'da bir araya geldi

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının gündeminde, pandemi döneminde alınan önlemlerin normalleşme sürecinde yeni duruma uyumlu hale getirilmesi vardı. Bu kapsamda, normal dönem koşullarına uyum ve normalleşme döneminde likidite adımları ele alındı. Gelişmelerin piyasaya etkisi değerlendirildi.

Edinilen bilgilere göre, pandemi sürecinde alınan önlemlerle çeşitli kesimlere sağlanan kaynağın geri çekilmesi sürecinde enflasyonist baskı azalacak. Fonlama maliyetleri artacak. Kredi maliyetlerinin artacağı bu süreçte mevduat faizlerinde de artış olacak. Ekonomi yönetimi ve bankacılar, toplantıda, bu süreçlerin piyasalara etkilerini değerlendirdi.

Kara Şahin düştü sıra Türkiye’nin ATAK’ında İNCİRLİK’TE DİKKAT ÇEKEN GELİŞME! Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak!
Sonraki Haber