İngiliz hükümetinde şok! Devlet Bakanı istifa etti!

Gelen son dakika haberine göre; geçtiğimiz günlerde karantina kurallarını ihlal ederek hakkında söylenenlere ilişkin 'Pişman değilim' açıklamasında bulunan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Başdanışmanı Dominic Cummings'in görevden alınmaması ülkede infiale yol açtı. Johnson'un Cummings'e arka çıkmasına tepki yağarken, Devlet Bakanı Douglas Ross istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başdanışmanı Dominic Cummings'in koronavirüs yasaklarını ihlal ederek başka bir şehre gitmesi ve bundan pişman olmadığını açıklamasının üstüne, bugün kabinede yer almayan devlet bakanı Douglas Ross, Johnson'ın danışmanını görevden almama kararına tepki göstererek istifa etti.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın Başdanışmanı Dominic Cummings'in koronavirüs şüphesi olmasına rağmen karantina kurallarını ihlal ederek, seyahat etmesi nedeni ile istifa çağrısı yapılmıştı.

Devlet Bakanı Douglas Ross, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile istifasını duyurarak şu ifadeleri kullandı, "Dominic Cummings'in durumu ile ilgili tüm detayları duymayi beklediğim için herkese açık bir yorumda bulunmadım. Konuyu açıklığa kavuşturmaktan dolayı memnüniyet duyuyorum, fakat açıklamayla ilgili sorun yaşadığım yerler var. Sonuç olarak, Devlet Bakanlığı görevimden istifa ediyorum."

JOHNSON'A İNGİLİZ BASININDAN SERT TEPKİ

Daily Mail'in haberinde "Başbakan kendi sıkı karantina kurallarını çiğneyen 10 Numara (Başbakanlık) zorbasına yüzsüzce destek verdi. Şimdi tüm ulus şunu soruyor: Hangi gezegende yaşıyorlar?" ifadelerine yer verildi.

Gazetenin başyazısında ise Cummings'ten istifa etmesi veya Johnson'ın onu görevden alması istenirken, danışmanın karantina ruhu ve kurallarını ihlal ettiği ve bu durumunun "her bencil kişiye halk sağlığıyla oynama izni verdiği" kaydedildi.

Johnson'ın halkın bu konuda ne düşündüğünü çok iyi anladığını söylediği ancak durumun hiç de böyle olmadığı belirtilen yazıda, "Ne Johnson ne de Cummings bu güven ihlali karşısında zerre pişmanlık gösterdi. Aptal olduğumuzu mu sanıyorlar?" değerlendirmesi yer aldı.

DAILY MIRROR: HİLEKAR VE KORKAK

Daily Mirror, haberinde Cummings'i "hilekar" ve ona arka çıkan Johnson'ı ise "korkak" olarak niteledi. Haberde, Cummings'in "bildiğini okurken" Başbakan'ın da ona karşı harekete geçmekten "korktuğu" ifade edildi.

Guardian'ın haberinde ise kendi milletvekilleri ve bilim kurulu uzmanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişiden gelen eleştirilere rağmen Johnson'ın Cummings'i savunduğuna dikkat çekilerek, Başbakan'ın danışmanının kariyerini kurtarmak için kendi siyasi itibarını riske attığı yazıldı.

Gazetenin başyazısında ise "Hiç kandırıldığınızı hissettiniz mi? Kuralların Başbakan'ın arkadaşları için isteğe bağlı olduğu ortaya çıktı." denildi.

Öte yandan hükümete yakın Daily Telegraph, Sun ve Daily Express gazeteleri, Johnson'ın sözlerine yer vermekle yetinirken, Times Başbakan'ın Cummings hakkında söylediği "Herhangi bir baba gibi davrandı" şeklindeki ifadesini manşette çekti.

TEPKİLERE RAĞMEN DESTEK VERİYOR

Mart ayı sonunda Kovid-19 semptomları göstermeye başlayan Cummings'in, sokağa çıkma kısıtlamaları sürerken ailesiyle Londra'yı terk ettiği ve yüzlerce kilometre ötedeki ebeveynlerinin yanında kaldığı ortaya çıkmıştı.

Muhalefet partileri, ülkedeki sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal etmekle suçladığı Cummings'in istifa etmesi veya görevden alınması için çağrıda bulunmuştu.

Ancak Başbakan, Cummings ve eşinin virüs kapmaları nedeniyle 4 yaşındaki oğullarının bakımı için seyahat ettiğini ve bunun da kurallara aykırı olmadığını belirterek, görevden alma çağrılarını reddetmişti.

İngiltere'de hükümetçe getirilen kurallar kapsamında belirti gösteren kişilerin en az 7 gün evde kalması istenirken, genel olarak halkın da hasta olmasalar bile şehirler arası seyahat etmeleri ve hane halkı üyesi olmayan aile bireyleriyle kalmaları yasaklanmıştı.

Türk Telekom 2023’te sektörünün yatırım lideri oldu Irak Türkmenlerinde Erdoğan heyecanı! Meteoroloji açıkladı! İşte 11 ilde beklenen hava durumu...
Sonraki Haber