'Koronalı başkan ev ev gezdi'

Gelen son dakika haberine göre; 21 Mayıs tarihinde koronavirüse yakalandığı açıklanan ve 12 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edilen Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı için, hastalığını öğrenmeden önce 160 lise öğrencisini evlerinde ziyaret ettiği ve onlarca kişide ölümcül virüs saptandığı iddia edildi.

Hakkari'ye bağlı Şemdinli ilçesinde Belediye Başkanı Tahir Saklı, koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendi. Sosyal medya hesabından bir semptom olmadan hastalığa yakalandığını açıklayan başkan hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

ÖĞRENCİLERE EV EV GEZİP KİTAP DAĞITTI

Test sonucunun belli olmasını ardından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne yatırılan Saklı, 12 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak taburcu oldu. Saklı, taburcu haberini de yine sosyal medya hesabından duyurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Saklı’nın koronavirüs testinin pozitif haberi ilçede büyük yankı uyandırdı. Çünkü Saklı ve belediye çalışanlarından oluşan bir ekip, 20 Mayıs’ta ilçede YKS’ye girecek 160 lise son sınıf öğrencisini evlerinde ziyaret edip test, deneme sınavı ve soru bankaları hediye etti.

30’DAN FAZLA KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Saklı’nın testinin pozitif çıkmasının ardından temas ettiği düşünülen ve hastaneye başvuran 100’e yakın kişiye koronavirüs testi yapıldığı ve 30’dan fazla kişide virüse rastlandığı belirtildi.

Tedavi altına alınan hastalar arasında hayatını kaybeden kimsenin bulunmadığı, bir çok hastanın da tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşarak taburcu olduğu ifade edildi.

Yine Sözcü muhabirinin aktardığına göre; taburcu olmasının ardından 14 günlük karantina sürecini evinde dinlenerek geçiren Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın iddialarla ilgili görüşme taleplerine yanıt vermediği belirtildi.

İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem Bakan Bayraktar açıkladı: Doğal gaz ve elektriğe zam var mı? Dünya Bankası: Türkiye’ye daha fazla yatırım gelecek
Sonraki Haber