ABD, o uçakları böyle ifşa etti!

Gelen son dakika haberine göre; ABD’nin Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Rus yapımı MiG-29 tipi savaş uçağının Cufra Hava Üssü’nden kalkış yaptığı anlara ilişkin fotoğrafları yayınladı.

ABD’nin Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM), Rus yapımı MiG-29 tipi savaş uçağının Cufra Hava Üssü’nden kalkış yaptığı anlara ilişkin fotoğrafları paylaştı.

RUS UÇAKLARI LİBYA'DA

AFRICOM, fotoğrafları “Libya hava sahasında aktif Rus uçaklarına dair yeni kanıtlar” başlığı ile yayınladı.

AFRICOM, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e destek vermesiyle bilinen Rusya yapımı MiG-29 tipi savaş uçaklarının, hala Libya hava sahasında aktif olduğunu duyurdu.

FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTILAR

AFRICOM, “Libya hava sahasında aktif Rus uçaklarına dair yeni kanıtlar” başlığı ile Trablus’un güneydoğusundaki Cufra Hava Üssü’nden kalkış yapan MiG-29 uçağının fotoğraflarını paylaştı.

(DHA)

MiG-29 NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mikoyan MiG-29, Mikoyan Gureviç tarafından 1977 yılında üretilmiştir. Dördüncü jenerasyona ait, üstün manevra yetenekli bir kısa menzil hava muharebe ve savunma uçağıdır. Birçok ilklere imza atan MiG-29, ilk iki alternatifli hava alıklarına sahip uçaktır.

Tek kişilik ve çift motorlu bu uçağın NATO ve batıdaki karşılıkları F-15,F-16,F-18 dir.

28 ülkede kullanılmaktadır. Su-27’lerle birlikte Rus Hava Kuvvetleri’nin ana avcı gücünü oluşturmaktadır.

En son modelleri olan MİG-29SMT ve iki kişilik MiG-29UBT’ler HUD, MFD, HOTAS gibi modern elektronik cihazlarla donatılmış, menzili 3500 km’ye çıkarılmış; kara saldırı görevlerini üstlenebilecek tarzda modernize edilmiştir. Havada bir sefer yakıt ikmali ile menzili 5500km’ye çıkmaktadır.

Üstün manevra yeteneğine sahiptir. Dünyanın ilk kaska monteli nişanlama sistemine sahip uçağıdır. Motoru nükleer bir saldırıdan sonra da uçabilecek şekilde dizayn edilmiştir. 11G Manevra kabiliyetine sahiptir ki bu manevradan fazlasına MiG-29 izin vermediği için değil hiçbir pilot 11G'nin üzerine dayanamadığı için çıkılamamıştır, gerçekte MİG-29'un tam manevra sınırı bilinmemektedir.

Ayrıca MİG-29'un "Cobra" veya burun kaldırma denen bir manevrası vardır ki özellikle itdalaşında ona ezici bir üstünlük verir. Pilot fırlatma koltuğu yere 200 metre mesafede dahi çalışmaktadır. Bu da pilot güvenliğini arttırıcı bir etkendir. Her biri kilotonluk olmak üzere 6 tane nükleer bomba taşıma kapasitesine sahiptir.

İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü!
Sonraki Haber