Dolar/TL yükselişini sürdürdü

Yurt içi piyasalar hareketli bir günü geride bıraktı. Güne 7,05 liradan başlayan dolar/TL 7,28 seviyelerine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Yükselişini sürdüren euro/TL ise 8,67 zirvesini test etti.

Türk Lirası'nda gelişmekte olan benzer para birimlerinden negatif ayrışma daha da belirgin hal almaya başladı. Son iki ayda 6,85 civarında yatay seyreden kur, 7 liranın üzerine çıkmasının ardından yükselişini kademeli olarak sürdürdü.

Ekonomistlerin aktardığına göre; iki gündür Londra swap piyasasında gecelik TL faizlerinde yaşanan volatil hareketler çerçevesinde kurda da oynaklık düzeyi oldukça arttı.

DOLAR/TL'DE TARİHİ ZİRVE YENİLENDİ

Türk Lirası'nda son günlerde yaşanan değer kayıpları bugün ise daha da hız kazandı. 7,05 seviyelerinden güne başlayan dolar/TL, 7,28'i aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Kur en yüksek 7,2839 seviyesini gördü ve saat 16:30'da 7,2650 seviyesinde yer aldı.

EURO/TL'DE YENİ ZİRVE; 8,67

Zirve seviyelerde işlem görmeyi sürdüren euro/TL ise bugün en yüksek 8.6710 seviyesini gördü.

Euro/TL'deki yükselişte ise euro/dolar parite etkisi hala ana belirleyici konumunda. Euro/TL saat 16:30'da 8,6223 seviyesinde.

Gazze’de BM ekibinin bulunduğu bölgeye ateş açıldı İnci Taneleri dizisinde Azem ve Dilber ayrıldı! İşte Dilber'in gözyaşı 23 Nisan kutlamalarında öğrenciye tekme atan şüpheli yakalandı
Sonraki Haber