Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu: Silici

Gelen son dakika haberine göre; 50 ilde düzenlenen ve 'Silici' ismi verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük 'akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı' operasyonunda vergi kaçıran 220 kişi yakalandı. Zanlıların 608 milyon litrelik satış verilerini sildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet tarihini en büyük 'akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığı' operasyonunda bilişim sistemlerini kullanarak kamu kurumlarını zarar uğratan zanlılar bir bir tespit edildi.

242 NOKTADA OPERASYON

220 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarken, soruşturma kapsamında 170 akaryakıt istasyonu, 23 dağıtıcı firma ve bir istasyon destek şirketi mercek altına alındı. 

Operasyon kapsamında 242 noktada vergi müfettişleri ve gelir uzmanları ile birlikte baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda mali belge, bilgisayar ve cep telefonları başta olmak üzere birçok dijital materyale el konuldu. 

608 MİLYON LİTRELİK SATIŞI UÇURDULAR!

Söz konusu operasyonda mercek altına alınan istasyonların, 608 milyon litrelik akaryakıtı sildiği belirlendi. Silme işleminin satış verisinin otomasyon sistemine müdahalesiyle yapıldığı ifade edildi.

MADDİ DEĞERİ DUDAK UÇUKLATTI

Verileri silinen akaryakıtın güncel maddi değerinin yaklaşık 3,6 milyar lira olduğu ve MASAK raporuna göre devletin yılda 3'er milyar lira olmak üzere 5 yılda 15 milyar lira zarara uğratıldığı tespit edildi. 

(AA)

SÜLEYMANCILAR'IN ESKİ LİDERİ DENİZOLGUN’UN ÖLÜMÜNDE BÜYÜK ŞÜPHE! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak ile ortak operasyon açıklaması! Herkes birbirini ihbar etmeye başladı! İBAN korkusu Maliye'yi kitledi
Sonraki Haber