AP: ABD koronavirüs aşısını buldu

Amerika merkezli Associated Press (AP) haber ajansı, insanlar üzerine denemelerine başlanan koronavirüs aşısının tüm hastalarda olumlu sonuç verdiğini açıkladı. Son aşama testlerine geçen aşı önümüzdeki haftalarda yaklaşık 30 bin kişinin üzerinde denenecek.

ABD'de insanlar üzerinde denemelere başlanan koronavirüs aşısı, son aşamaya geldi. AP'nin son dakika olarak duyurduğu habere göre; son aşamaya 27 Temmuz'da başlanacak ve aşı 30 bin kişi üzerinde denenecek.

ABD'li ilaç şirketi Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğinde geliştiren ve 45 gönüllü üzerinde denenmeye başlanan aşının, koronavirüse karşı bağışıklık sağlamada ümit verdiği belirtildi.

Aşı çalışmalarının başında Donald Trump'ın danışmanı olan Dr. Anthony Fauci, yer alıyor.

Katıldığı bir radyo programında açıklamalarda bulunan Fauci’ye göre aşının gerçekten işe yarayıp yaramadığını belirlemek birkaç ay sürecek.

''ÇOK DAHA FAZLA İNSAN LAZIM''

Fauci, “Denek sayısının bu kadar yüksek olmasının nedeni, yanıtlamaya çalıştığınız ana sorunun, gerçekten etkili olup olmamasıdır. Aşılanmış insanlarda enfeksiyonların alınmasını engelleyip engelleyemeyeceğinizi görmek. Yani, gerçekten güvenli ve etkili olup olmadığını belirlemek için çok daha fazla insana ihtiyacınız var” dedi.

Dr. Fauci, önümüzdeki aylarda çeşitli deneme aşamalarına girmek için yaklaşık beş ek deneysel aşının daha olduğunu söyledi. Fauci “Bu takvim yılının sonuna ve 2021’in başlarına kadar bir cevap almayı umuyoruz'' dedi.

Fauci, bir yıl veya 18 ay içinde insanların artık 'bu korkunç virüse yakalanmak konusunda endişelenmek zorunda kalmayacağından' umutlu olduğunu söyledi.

Borsada kar realizasyonu devam ediyor Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor On Numara 15 Nisan 2024 sonuçları! On Numara bilet sorgulama ekranı!
Sonraki Haber