Enver Aysever hakkında soruşturma başlatıldı

Gelen son dakika haberine göre; Halk Tv programcısı Enver Aysever hakkında, halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaşması nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Aysever'in ifade vermeye gittiğini duyurdu. Enver Aysever ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Son dakika... Halk TV programcısı Enver Aysever, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Müslümanları hedef alan skandal bir karikatür paylaştı. 

İçindeki kini kusmak için her fırsatı değerlendiren Aysever, çizimi Birol Çün'e ait karikatürü "Neymiş asıl mesele anladık mı?" mesajı eşliğinde Instagram hesabından paylaştı. 

MÜSLÜMANLARA DUYDUĞU NEFRETİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Karikatür umreden dönenleri hedef alırken, amacının da Müslümanları aşağılamak olduğu net bir şekilde görülüyor. Aysever ise karikatürü paylaşırken verdiği 'asıl mesele' mesajıyla da aslında politik duruşundan bağımsız olarak Müslümanlara duyduğu nefretin derinliğini ortaya koyuyor. 

BAŞSAVCILIKTAN SKANDAL PAYLAŞIMA SORUŞTURMA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu skandal paylaşıma ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, 

''Enver Aysever’in Twitter'da kayıtlı @enveraysevera adlı hesabından 19.03.2020 günü saat 15.03 itibarıyla “Sadece bu sorun!” şeklindeki yazı eşliğinde halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette bir karikatür paylaştığının öğrenilmesi üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca şüpheli hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216/3. maddesinde tanımlanan Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan yasal gereği yapılmak üzere soruşturma başlatılmıştır.
Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.'' ifadeleri yer aldı.



İFADE VERMEYE GİTTİ

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Aysever'in ifade vermeye gittiğini duyurdu. Küçükkaya paylaşımında, ''Yazarımızla konuştum... İfade vermek üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne çağırıldı... Avukatı yanında, ifade vermeye gidiyor...'' ifadelerini kullandı. 

SERBEST BIRAKILDI

Aysever ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' dedi ve duyurdu! Meteoroloji açıkladı! 11 ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak... Uluslararası Para Fonu'ndan Türkiye açıklaması!
Sonraki Haber