Bir günde 212 bin yeni vaka tespit edildi...

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında ülkeler bir bir normalleşirken korkutan bir rekor geldi. Dünya Sağlık Örgütü, son 24 saat içinde tam 212 bin yeni vaka belirlendiğini açıkladı. Bir günde tespit edilen yeni vaka sayısında daha önce rekor 189 bindi...

Koronavirüs salgınında korkutan bir rekor daha geldi. 

Daha önce günlük vaka sayısında rekor 189 bin77 idi ancak bu rekor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün son 24 saatte 212 bin 326 yeni vaka belirlendiğini açıklaması ile kırılmış oldu. 

DSÖ'nün açıkladığı vaka sayılarında liste başı ise 53 bin yeni vaka ile ABD.

Onu 41 binden fazla vaka açıklayan Brezilya ile 22 bin yeni vaka bildiren Hindistan izledi. 

Virüsün dünya genelinde 11 milyondan fazla kişiye bulaştığı geçtiğimiz gün duyurulmuştu.

An itibariyle toplam vaka sayısı 11 milyon 343 bin 894'e ulaşmış durumda. Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı ise 532 bini aştı. 

DSÖ HIV VE SITMA İLAÇLARININ KULLANIMINI DURDURDU

Bu arada endişelendiren bir diğer gelişme ise DSÖ'nün sıtma ilaçları ve HIV ilaçlarının Kovid-19 tedavisinde başarısız olduğu gerekçesi ile hastalar üzerinde kullanımlarının durdurulduğunu açıklaması oldu.

Örgüt, hidroksiklorokin ile birlikte AIDS tedavisinde kullanılan lopinavir/ritonavir bileşiminin denemelerini de sonlandırma kararı aldı.

Kararda, klinik deneylerde ilaçların hastalar üzerinde yeterli etkiyi göstermediği ve "ölüm oranlarını düşürmede başarısız kaldığı" gerekçe olarak gösterildi.

Fenerbahçe - Olympiakos | İlk yarı oynanıyor Tokat Sulusaray'da bir deprem daha meydana geldi! Sulusaray'da evlerine girmeyen vatandaşların bekleyişi sürüyor
Sonraki Haber