BDDK'dan 3 banka ile ilgili flaş açıklama!

Gelen son dakika bilgisine göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), geçtiğimiz hafta Türk bankalarına TL yükümlülüklerini vadesinde yerine getirmeyen BNP Paribas SA, Citibank NA, UBS AG'ye işlem yasağı getirildiğini duyurmuştu. BDDK'dan yapılan yeni açıklamada ise, ''Üç yabancı banka yükümlülüklerini makul sürede giderdi. Soruşturma devam ediyor.'' denildi.

AA muhabirinin BDDK'dan edindiği bilgiye göre geçen hafta elinde TL olmadığı halde, açığa TL satıp döviz alan ve günü geldiğinde TL yükümlülüğünü yerine getirmeyen Londra merkezli üç yabancı bankaya Türk bankaları ile bir bacağı TL olan döviz işlemler için yasak getirmişti.

SORUŞTURMALAR SÜRECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bugünkü kararıyla, üç yabacı bankanın yükümlülüklerini yerine getirmesi üzerinde işlem yasağını kaldırdı. Bu üç bankanın taraf olduğu işlemlerin kur manipülasyonu teşkil edip etmediğiyle ilgili inceleme ve soruşturmalar devam edecek ve sonuçlandırılacak.

8 ilde Doğan Güney'in suç örgütüne dev operasyon Dolar ne kadar? İşte 20 Nisan güncel döviz kurları Penaltı kaçırıp oyundan alınan Can Uzun gözyaşlarına boğuldu
Sonraki Haber