Bakan Selçuk'tan 'Okullar ne zaman açılacak' sorusuna yanıt

Gelen son dakika bilgisine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin olarak, ''Yaz ayları için bir planlamamız yok'' dedi. Bakan Selçuk ayrıca "LGS tarihinin şu anda değişmesi söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu. NTV canlı yayınında açıklama yapan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Okullar sağlık sorunları giderildiği için 'okullar açılsın' deseler biz buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek noktadan bakmıyoruz.

Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Biz her türlü telafisini yaparız. Biz bunu hallederiz. Ama toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı ya da DSÖ'nün önerisi olumlu yönde olursa biz hemen çalışmalara başlarız.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yaz ayları için bir planlamamız yok. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Yeni eğitim takvimi için çalışmalarımız hazır. Okulların açılmasıyla ilgili eylül-ekim ayları daha ağır basıyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle hareket edeceğiz. Net tarih yok.

LSG tarihinin değişmesi şu anda söz konusu değil ama tavsiye olursa değerlendiririz."

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber