Soçi’de ne konuşuldu? Erdoğan-Putin zirvesinden hangi sonuçlar çıktı?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan - Putin görüşmesinin sonuçlarına ilişkin Rusya ile ticarette rubleye geçilmesi, Rus gazının Türkiye üzerinden dünyaya açılması ve Türkiye'nin Suriye operasyonuna Rusya'nın tavrı, 'Ukrayna istiharatı Rus teklifini sızdırdı' iddiası, Yunanistan'da 'Abdülhamid Han' alarmı, ABD - Çin - Tayvan gerilimi, Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıların ardından Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'ın saldırıya uğraması masaya yatırıldı.

''SOÇİ ZİRVESİ SONRASI BATI BAŞKENTLERİ ALARMA GEÇTİ''

Metehan Demir, ''Dolar yerine ruble üzerinden bir alışverişin Türkiye açısından faydaları olacak. Soçi zirvesi sonrasında Batı başkentleri alarma geçti. Batı'nın derdi Rusya'nın karşılaştığı ambargolarla ilgili Türkiye üzerinden bulmaya çalıştığı çıkış yolunu engellemekti. Batı Rusya'nın Ukrayna saldırısını finanse ediyor, çok net. Batı Türkiye'ye tahıl koridorundaki gibi bir rolü gaz meselesinde de vermemek için kırk takla atar, bu rantı ve avantajı Türkiye'ye yedirmez. Türkiye Rusya'dan Suriye ile ilgili icazet almaya gelmedi, sadece 'Köstek olmayın, hassasiyetimizi bilin' dedi.

''ABDÜLHAMİD'İN ROTASI YUNANLARI ZIPLATACAK YERLER. DOĞU AKDENİZ HAREKETLENEBİLİR''

Yarın demir alıyor. Türkiye'nin uluslararası hukuka göre hakkı olan yerde sondajlar yapacak. Rota belli, Yunanları zıplatacak yerler. Doğu Akdeniz hareketlenebilir. Çin'in Tayvan'ı işgali dünya savaşını tetikler mi? Nükleer silahlar diplomaside üstünlük sağlamak içindir.'' ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! ''Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor'' CHP'li belediyelerdeki akraba atamalarından Can Ataklı bile rahatsız! 'FETÖ'CÜLER SÜLEYMANCILAR CEMAATİNDE GİZLENİYOR!' Mardin Belediyesi'nin meclis toplantısında İstiklal Marşı gerginliği! "İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!"