Site yönetimleri aidatları nasıl harcıyor?

Vekalet oyunlarıyla sitelerde çoğunluğu ele geçiren site yönetimleri, topladıkları aidatları istedikleri gibi belirleyip harcıyor. Denetimi de kendilerine yakın isimlerin eline veren yönetimler, 'site çetesi'ne dönüşmüş durumda.

 Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu'na göre ev alan kişiler kiradan kurtuldum diye sevinirken kira gibi aidatla karşı karşıya kalabiliyor. 

Bazı sitelerde bu rakam 1500 liralara kadar çıkabiliyor.

PEKİ BU NASIL OLUYOR?

Site yönetimleri, bu işlerle uğraşmak istemeyen ev sahiplerinin ilgisizliğinden faydalanarak ev sahiplerinden vekalet alıyor ve site yönetimlerinde çoğunluğu ele geçiriyor.

Bazı site yönetimlerinin bu aidatlarla lüks harcamalar yaptığını belirten Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu “Bazı site yönetimleri elde ettikleri vekaletlerle yaptıkları her işi yasal hale getiriyorlar çünkü çoğunluk kendilerinde olmuş oluyor. Bu harcamaları bütün siteye ödetiyor. Yine vekalet oyunlarıyla harcamalara karşı çıkanları susturuyor. " ifadelerini kullandı.

Emlak yazarı Mehmet Canıtatlı'nın şu sözleri de yaşananları doğruluyor :

“Vekaletnamenin içinde adınıza yeri geldiğinde yönetim seçimlerinde oy kullanma hakkını da elde ediyorlar. Yani sizin vekaletinizle kendilerini siteye yönetici yapıyorlar. Aidatları istedikleri şekilde istedikleri miktarda harcıyorlar"

Ağaoğlu ise olayın detaylarını şu sözlerle anlattı: Vekaletlerle işleri kontrolleri altına alıyorlar ayrıca ücretlerini de kendileri belirledikleri gibi aidatları da istedikleri gibi yükseltebiliyorlar.

"İSTEDİKLERİ GİBİ AT KOŞTURUYORLAR"

Ağaoğlu ile aynı fikirde olan Canıtatlı'ya göre ise olaylar şöyle gelişiyor: 

Bazı site yönetimleri diyorlar ki biz sitenin büyük bir çoğunluğundan almış olduğumuz vekaletlerle gerçekleştiriyoruz.  Site için harcama yapma yetkileri de var. Burada da istedikelri gibi at koşturuyorlar. Harcamalara itiraz geldiği zaman da 'Bizim çoğunluğumuz var' diyorlar. Denetimden kaçıyorlar.Ya da denetim mekanizmalarını da kendilerine yakın isimlerden oluşturuyorlar. Yani vekalet oyunarıyla bazı site yönetimleri site çetesine dönüşmüş durumda

AMAN DİKKAT!

Aydın Ağaoğlu da 'Aman dikkat' diyor ve ekliyor:

Yasa gereği yapılan genel kurullara denetim kurulu raporları sunuluyor ve her şey güllük güllüstanlık gösteriliyor ama burada gözden kaçırılan bir husus var bunlar topladıkları vekaletlerle genel kurulda da hakim olduklarından denetim kurullarını da kendileri seçiyor.

Kırklareli'nde yolcu otobüsü devrildi! Ekipler bölgeye sevk edildi Ankara'da aranan 1158 kişi yakalandı CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar!
Sonraki Haber