Sezgin Baran'ın kutusundan Rasim Ozan Kütahyalı çıktı

Türk medyasına "YalıGate" skandalı damga vuracak... Geçtiğimiz günlerde 'kara para aklama' operasyonu düzenlenen SBK Holding ile ilgili gelişmelerin konusunda, özellikle medya ayağında derin bir sessizlik var. Geçen hafta, 4 Ocak'ta Türkiye'ye döneceğini açıklayan firari patron Sezgin Baran Korkmaz, gelişini "ertelediğini" duyurdu. Korkmaz'ı köşe yazılarında ve sosyal medyada sürekli öven ve Türkiye kamuoyuna söz konusu şahsı "itibarlı iş adamı" olarak sunan gazetecilerden ise hala çıt çıkmadı.

Sezgin Baran Korkmaz'ın isminin baş harflerini taşıyan SBK Holding ve alt şirketlerine düzenlenen 'kara para aklama' operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Kamil Feridun Özkahraman tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli tutuklama, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

"GELECEĞİM" DEDİ, VAZGEÇTİ!

Lüksemburg'da olduğu belirlenen firari patron Sezgin Baran Korkmaz, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube yayınına bağlanarak 4 Ocak Pazartesi günü Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Ancak Korkmaz, daha sonra bir açıklama daha yaptı ve işlerini bahane ederek Türkiye'ye dönüşünü ertelediğini duyurdu.

PARA KARŞILIĞI KORKMAZ'I PARLATAN GAZETECİLER KİM?

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Nihat Genç veryansıntv'deki köşe yazısında bazı gazetecilerin Sezgin Baran Korkmaz haberleri ile ilgili sessizliğine dikkat çekti ve bunun nedeni sorguladı.

Bu isimlerin 'Türkiye'nin en güvenilir' gazetecileri arasında olduğunu belirten Genç, aynı kişilerin daha önce Korkmaz'ın haberlerini "para karşılığı yaptığını" öne sürdü.

Korkmaz'dan susma karşılığı da maddi anlamda çok şey alındığına vurgu yapan Genç, onların kendilerini savunacak bir kılıfı her zaman bulacağını da ifade etti.

'DÜNDAR, ÖZDİL VE KÜÇÜKKAYA BİLİYOR'

Daha sonra, YouTube kanalından konuya ilişkin bir video daha çeken Genç, Korkmaz'dan nemalanan gazetecilerin ismini Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve İsmail Küçükkaya gibi isimlerin bildiğini öne sürdü. 

TÜRK MEDYASINDA "YALIGATE" SKANDALI

Öte yandan bu gazetecilerin sık sık Korkmaz'ın Bodrum'daki otelinde tatil yaptığı da ortaya çıktı. Ancak bu gazetecilerin Korkmaz ile 'ilişiğinizi kesin' şeklinde net bir uyarı aldığı belirtildi.

SuperHaber'in Sezgin Baran Korkmaz'a yakın isimlerden aldığı bilgilere göre ise firari iş adamının Kandilli'deki yalısının en çok ziyaret eden gazetecilerin başında Rasim Ozan Kütahyalı geliyor.

Kütahyalı'nın, isminin basına sızmasından oldukça tedirgin olduğu da kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Ayrıca, tıpkı Rasim Ozan Kütahyalı gibi,  Korkmaz'ın kamuyounda "halkla ilişkiler" faaliyetlerini yürüten diğer ünlü gazetecilerin kısa süre içinde deşifre olması bekleniyor.

ABD’de Gazze’ye destek protestoları yayılıyor! Görenler hayret ediyor! Sağı tavuk solu horoz... Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Sonraki Haber