Sezgin Baran Korkmaz'ın kısa süren medya macerası! Çalışanlarının maaşını bile ödemedi...

Kamuoyu, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in 'Sezgin Baran Korkmaz, Artı 1 TV'yi Uğur Dündar'a kurdurdu' iddiasını tartışırken, SuperHaber ses getirecek yeni detaylara ulaştı. Edinilen bilgiye göre; Artı 1 TV'den istenilen sonucu elde edemeyen Korkmaz, daha sonra kendi medyasını kurma girişiminde bulundu. Ancak bu 'hevesi' de yalnızca 3 ay sürdü. Bazı gazeteciler tarafından 'iyilik meleği' olarak lanse edilen Korkmaz, çalışanlarının maaşını dahi ödemeden medyadan apar topar çekildi.

132 milyon dolar kara para akladığı belirlenen ve ABD'nin talebi ile Avusturya'da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'ın Türk medyasındaki ilişkiler ağına dair detaylara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Türkiye'de hakkında gözaltı kararı bulunan ve iadesi için yasal süreç başlatılan Korkmaz'ın, Uğur Dündar'ın kurucuları arasında yer aldığı Artı 1 TV'yi finanse ettiği iddiası dün Sözcü yazarı Yılmaz Özdil tarafından gündeme getirildi. Dündar da zehir zemberek bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Kamuoyu Dündar - Özdil kavgasını konuşurken, SuperHaber Korkmaz ile ilgili çok konuşulacak yeni bilgilere ulaştı.

GAZETECİLER YETMEDİ, ALAN GENİŞLETMEYE ÇALIŞTI

2013 yılında kurulan ve iki yıl sonra yayın hayatına son veren Artı 1 TV'den umduğunu bulamayan Korkmaz'ın, alan genişletmek için kendi medyasını oluşturma yönünde girişimlerinin olduğu ortaya çıktı.

2017 yılında bir internet haber sitesi kuran Korkmaz, yaklaşık 10 kişilik editör kadrosu ile 'operasyonel' haberleri kendi medyasında yayınlamak istese de bu girişiminde de başarılı olamadı.

3 ay gibi kısa bir sürede haber sitesini kapatma kararı alan Korkmaz, apar topar medya hevesinden vazgeçti.

SİGORTA YAPMADIĞI ÇALIŞANLARININ MAAŞINI DAHİ ÖDEMEDİ

Bazı gazeteciler tarafından 'iyilik meleği', 'Robin Hood' gibi sıfatlarla lanse edilmeye çalışılan Korkmaz'ın, sigortasını yapmadığı çalışanlara maaşlarını dahi ödemediği öğrenildi.

"AK PARTİ'DEN SİYASETE GİRECEĞİM" DİYEREK GÜVEN AŞILAMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan kendi medyasını kurduğu süreçte bazı gazetecilerle yakın ilişki içerisinde olduğu belirtilen Korkmaz'ın "AK Parti'den siyasete gireceğim" şeklindeki iddialarla karşısındakilere 'güven aşılamaya çalıştığı' da ifade edildi.

Estetisyen sevgilisi Selin'i öldürdü! İntihar süsü verdi Ankara’da fabrika yangını! İtfaiye ekipleri müdahale ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 ülkenin büyükelçisini kabul etti
Sonraki Haber