Sezen Aksu'dan İran'da direnen kadınlara destek açıklaması

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından, İranlı kadınlara tüm dünyadan destek mesajları yağıyor... 'Minik Serçe' lakaplı şarkıcı Sezen Aksu da öldürülen Mahsa Amini ve İran’da ‘özgürlük’ mücadelesi veren kadınlar için bir yazı kaleme aldı. Aksu açıklamasında ''Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir.'' ifadelerini kullandı.

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestolar devam ediyor. Sanatçı Sezen Aksu, resmi hesabından yaptığı bir açıklama ile İranlı kadınların özgürlük mücadelesine destek verdi. Aksu, İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin başörtü kurallarına uymadığı gerekçesiyle öldürülmesinin ardından sokakları dolduran kadınlar için bir açıklama yaptı.


Tüm dünyadan İranlı kadınlara destek gelirken, sanatçı Sezen Aksu'da resmi hesabından bir açıklama yaparak İranlı kadınlara destek verdi.


İşte Sezen Aksu'nun o açıklaması:

''Uzun zamandır karmakarışık duygu ve düşüncelerle olup biteni izliyorum, acaba diyorum bu ataerkil erkek terazisinde eşitlenebilmek için daha kaç ton acı lazım? Özgürlük kaç ölüm ister? Kaç kadın, kaç evlat, kaç kavga, kaç savaş, kaç işkence, kaç cehennem ister?

İranlı kadınlar bu kederli geçmişin örtüsünü yırttılar, yanlarına iyi insanları aldılar, ateşin üstüne üstüne yürüyorlar. Genç yaşta hayatı elinden alınan Mahsa Amini ve özgürleşme mücadelesi veren tüm İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum…

Acınız acım, mücadeleniz mücadelemdir.

Sezen Aksu''



NE OLMUŞTU?


Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

Saran'dan Fenerbahçelileri heyecanlandıran sözler: Ne sabır ne süre... 19 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Akdeniz'de gece vakti deprem!
Sonraki Haber