"Şeytanın bile akıl edemeyeceği bir oyun..."

Meral Akşener'in "Ben Başbakan olacağım..." mesajı ne anlama geliyor? Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP'ye büyük bir tuzak kurulduğu görüşünde... Övür'e göre HDP'nin de içinde olduğu bu plana göre amaç, 2023 seçimlerinde CHP'nin önüne, "merkez sağ" alternatifini çıkarmak! Sabah yazarı bu plandan CHP tabanının da habersiz olduğu görüşünde...

Son günlerin siyaset gündemini belirleyen açıklaması İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldi. Bir süre önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "fatih" ilan eden Akşener son olarak 2023 seçimlerinde aday olmayacağını ilan ederek kendi ismini denklemden çıkardı.

Meral Akşener'in bu sürpriz hamlesinin satır aralarını okuyan Sabah yazarı Mahmut Övür, İYİ Parti liderinin "Ben Başbakan olacağım" sözü ile kime, hangi mesajları verdiğini mercek altına aldı.

"Akşener’in İmamoğlu operasyonu ve HDP" başlığını taşıyan yazısında CHP'ye bir tuzak kurulduğunu öne süren Övür, şu ifadeleri kullandı;

"Millet İttifakı'nın açık gizli ortaklarının aynı anda harekete geçmeleri tesadüf değil. Büyük oyun başladı. Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sinyali verdi:

"Meşru muhatap HDP'dir, İmralı değil..."

Sonra tarihe "Stajyer Bakan" olarak geçen İP Genel Başkanı Meral Akşener'in "büyük siyasi hamlesi" geldi:

"Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım. Ben Başbakan olacağım..."

Bu iki hamleyi HDP tamamladı: "Ayrı aday çıkartacağız..." Dikkatinizi çekerim, HDP, bu çıkışıyla bir süredir feryat figan seslendirdiği "Şeffaf ve ilkeli birliktelik istiyoruz" talebinden vazgeçmiş oluyor.

Böylece "Büyük Oyun" tam da İP'in ve İBB Başkanı İmamoğlu'nun planladığı biçimde sürüyor."

"ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ"

İmamoğlu ve Akşener'in odak noktası CHP olan bir plan hazırladığını savunan Sabah yazarı HDP'nin de bu operasyonun bir parçası olduğunu yazdı.

Övür, İmamoğlu-Akşener'in 2023 seçimlerinde "merkez sağ" alternatifini CHP'nin önüne geçirmek için çaba harcağını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"CHP kadroları ve tabanı bu oyunun farkında mı bilmiyorum ama Akşener ve "oğlum" dediği İmamoğlu, şeytanın bile akıl edemeyeceği bir "oyun" peşinde. HDP de bu oyunun bir parçası. İmamoğlu'nun Pervin Buldan ve Demirtaş'ı her şeye rağmen sahiplenmesi boşuna değil.

Süreç, küresel dostların beklentisine uygun adım adım hayata geçiriliyor.

Büyük oyunu daha iyi görmek için son dönemin siyasi hamlelerine yakından bakalım.

Akşener ne yaptı? Önce İmamoğlu'nu "Fatih" ilan edip liderlik mertebesine yükseltti. Sonra "Ben aday olmayacağım" deyip, genel başkanların aday olmasının önünü kesti. Burada asıl hedef de Kılıçdaroğlu'ydu... Daha doğrusu CHP içinde Kılıçdaroğlu'nu aday olmaya zorlayan kadrolar. Onlara "Kılıçdaroğlu'nu aday yapmayın" mesajı verildi. Böylece masaya güçlü oturup İmamoğlu'nun karşısına çıkacak alternatifleri elimine edecek.

"Sembolik Cumhurbaşkanı istiyoruz" sözüne ise kimse inanmadı. Yüzde 50'nin üzerinde oy alıp başkan seçilecek biri "sembolik" olmayacağı gibi "Hikmet Abi" formülleri de artık tarih oldu.

Büyük olasılıkla Kılıçdaroğlu da bu oyunun içinde... Çünkü her şey onun CHP'yi, kendi deyimiyle "statükocu" olmayan, Kemalistlerden arınmış sağ partilere benzeyen bir partiye dönüştürmesiyle örtüşüyor.

Plan çok açık, 2023 seçimlerine İmamoğlu-Akşener eksenli bir "merkez sağ" alternatifini CHP'nin önüne geçirmek. Bir anlamda CHP'yi üçüncü parti yapmak... Zaten laik aydınlar da "Erdoğan gitsin ne olursa olsun" dedikleri için Kılıçdaroğlu'nun Başkan Erdoğan karşısında aday olmasına karşı. Onlar Kılıçdaroğlu'nun kaybedeceğine inanıyor.

İBB Başkanı İmamoğlu aynı şeye inandığı için Akşener'in bütün planına uygun hazırlanıyor. Peki, ne yapıyor? Ne yapmıyor ki... İnanılmaz kadrolaşıyor, su gibi para akıtıyor, Karargah kuruyor, Ankara'da ve küresel bir merkezde temsilcilik açmaya çalışıyor."

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber