Seyahat arzunuzu canlandıracak etkileyici 12 film

İçinizdeki seyahat arzusunu canlandıracak, kendinizden bir parça bulabileceğiniz ve hatta yeni bir şeyler keşfedebileceğiniz, dünyanın farklı köşelerinden çeşitli kültürlerin zengin izlerini taşıyan 12 gezi filmini sizlerin ilgisine sunuyoruz... Bu listede gerek Amerika'dan ya da Japonya'dan gerekse İran ya da Fransa'dan usta yönetmenlerin zengin konularla bezediği ve seyahat etmenin bize hissetirdiklerini yansıtan filmleri bulacaksınız...

Alis Kentlerde
 

1974 yılında Batı Almanya’da yönetmen Wim Wenders’in çektiği film, makale hazırlamak Amerika’ya gönderilen Alman bir gazetecinin başından geçenleri anlatıyor. Gazeteci Philip Winter makalesini toparlayamaz ve yöneticilerini usandırıp ülkesine geri çağrılır. Ama hava alanındayken döneceği şehirde bir grev olmasından dolayı uçağı iptal edilir. Bunun üzerine Amsterdam’a bilet ayarlayabilen Philip, kendisi gibi Alman Lisa ve kızı Alis ile tanışır. Lisa’da ABD’de ki erkek arkadaşını kendisi ile beraber gelmeye ikna etmeye çalışıyordur. Lisa bir anda ani bir karar verip kızı Alis’i Philip’e emanet eder ve onu Amsterdam’a götürüp kendisini beklemelerini ister.

Amsterdam’a vardıklarında Lisa bir türlü ortaya çıkmaz ve Philip, Alis’i Wüppertal kentine götürmeye kendi karar verir çünkü Alis’in aklında kaldığına göre büyükannesi o şehirde yaşamaktadır. Ancak ellerinde ne bir adres ne de bir telefon numarası vardır. Üstelik Alis, büyükannesinin adını dahi bilmiyordur..

Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları Canlı yayında Galatasaraylıları isyan ettiren ilginç açıklama!