Sevil Nuriyeva İsmayılov kimdir?

Son günlerde siyaset üzerine yaptığı yorumlarla gündeme gelen Sevil Nuriyeva İsmayılov kimdir? Televizyon ekranların gerçekleştirdiği çarpıcı yorumlarla tanınan isim zaman zamanda tespitleri ile de dikkat çekmektedir. Peki, Sevil Nuriyeva İsmayılov kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte biyografisi…

Son dönemde adı sıkça duyulan isimler arasında yer alan ve siyaset üzerinde dikkat çeken yorumları ve tespitlerinin yanında hazırladığı programlarla da adından bahsettiren gazeteci Sevil Nuriyeva İsmayılov farklı kişiliğiyle ön plandadır.

Sevil Nuriyeva İsmayılov Kimdir?

1973 yılında Azerbaycan’da dünyaya gelen Sevil Nuriyeva İsmayılov, Bakü Devlet Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra Uluslararası İlişkiler konusunda tezini hazırlayarak doktorasını yaptı. Azerbaycan Devlet Televizyonu olan ANS’de birçok program hazırlayarak sunumunu gerçekleştirdi.

Ayna, Nazar Noktası, Divan, Farkında, Bu Biziz, Yankı, Geçen Hafta, Zarif Çarşamba ve Cumartesi gecesi Sevil Nuriyeva İle adında programları sunan İsmayılov uzun yıllar televizyon gazeteciliği yaptı. Star Gazetesi’nde köşe yazarlığı da gerçekleştirmekte olan ünlü isim Türkiye'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Etimat İsmayılov sebebiyle sık sık gündemde yer aldı.

2018 yılında Azeri iş insanı eşi Etimat İsmaiyılov uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. İsmaiyılov’u öldürdüğü iddia edilen Azeri eski polis şefi, emekli albay ve iş insanı Gözal Damirov da yapılan operasyonla yakalandı. Saldırıda Etimat İsmaiyılov başına 2, kalbine de 1 kurşun isabet etmişti. İsmaiyılov yaralı olarak kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetmişti.

Şartlar Fed’i faiz indirimine zorluyor Mağarada define ararken canından oldu Vine nedir, ne demek, neden kapandı, tekrar açılacak mı?
Sonraki Haber