Şener: Terör örgütü yerine, devleti suçlayanlar olduğu sürece PKK kundaklamaya devam eder!

Nedim Şener Hürriyet'te yayınlanan köşe yazısında yangınlar sonrasında terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları” isimli terörist grubun açıklamasının hiç tartışılmadığına dikkat çekti. HDP'nin mesajına ve muhalefet partilerinin tepkisizliğine değinen Şener, "Orman yakan terör örgütü yerine, devleti suçlayanlar olduğu sürece; Sabotaj, mabotaj... PKK kundaklamaya devam eder" dedi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener son köşe yazısında orman yangınlarına ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu. Onlarca noktada bir anda başlayan yangınlarla ilgili terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları” isimli terörist grubun açıklamasının yeterince tartışılmadığına değinen Nedim Şener, "PKK’nın siyasi kanadı HDP, 'Yangın kimden çıktıysa çıktı' diyerek sözüm ona kınama mesajı yayınladı. Ama HDP ile işbirliğine kelleyi koymuş muhalefet partilerinin tepkisizliği dikkat çekici." dedi.

Şener, İYİ Parti'li Bahadır Erdem’in “Sabotaj mabotaj önemli değil, ‘Ne kadar mağdur bu AKP iktidarı, bak gördün mü her yerde yangınlar çıkardılar, AKP’yi kötü duruma düşürmek için...” velev ki öyle, söndürseydi; vatandaşı başka hiçbir şey ilgilendirmez” sözlerinin ise 'ibret verici' olduğunu vurguladı.

21 Şubat 1993 tarihinde terör örgütünün yayın organı Serxwebun dergisinde PKK elebaşı Öcalan’ın “Türkiye’deki tüm turizm sahalarına eylem kararı aldık” başlıklı yazısını hatırlatan Şener yazısının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Teröristlerin orman yakma eylemlerinin sadece hükümeti değil Türkiye’nin tamamını hedef aldığının ve bunun sürekli olacağının işaretini PKK/KCK terör örgütü Yürütme Konseyi Üyesi “Cemal” kod adlı Murat Karayılan 22 Haziran 2020 tarihinde; “...Öyleyse bu düşmana karşı sessiz kalmamalı, direnişe geçmeliyiz. Hiçbir genç çaresiz değildir. 2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. ‘Silahımız yoktur’ diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir. Onlar da çakmak ve kibritle mücadele edebilir” sözleriyle vermişti.

50 KİŞİ YAKALANDI

28 Temmuz 2021 tarihinden itibaren çıkartılan yangınlara yönelik inceleme sonucunda şimdiye kadar 50 kişi gözaltına alındı. Bunların arasında, tutuklanan veya serbest kalan bazı kişilerin; kendisinin ya da 1. derece yakınlarının PKK terör örgütü ile örgütsel kayıtlarının bulunduğu ortaya çıkarıldı.

Belli ki PKK’nın kundaklama eylemleri devam edecek. Buna karşı elbette devletin ilgili birimleri gerekli önlemleri alacaktır. Ama, bu katliamları “Sabotaj, mabotaj vatandaşı ilgilendirmez” diyen siyasetçi tipleri olduğu, teröristleri değil sadece devleti suçlayanlar olduğu sürece sadece kundakçıların işi kolaylaşacaktır."

“Bayan Lieser'in Portresi” adlı tablo 32 milyon dolara alıcı buldu Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu DSP'li Aksakal ile DEM Partili Sakık'ın tartışması bahçeye taştı
Sonraki Haber