Selçuk Tepeli'ye 'düdüklenme' cezası

Fatih Portakal'ın yerine Fox TV Ana Haber'i sunmaya başlayan Selçuk Tepeli, RTÜK'ten ilk cezasını aldı. Tepeli'ye verilen cezanın nedeni ise köprü ve otoyollarla ilgili bir haberi sunarken kullandığı 'düdüklenme' ifadesiydi. Fox TV'ye bu nedenle para cezası veren RTÜK, ayrıca Haber Global ve Meltem TV'ye de ceza kesti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), emekli olup Fox TV ana haber bülteninden ayrılan Fatih Portakal’ın yerine getirilen Selçuk Tepeli’nin haber sunumundaki bir ifadesi nedeniyle kanala para cezası verdi. 

RTÜK'ün verdiği cezanın sebebi ise Selçuk Tepeli’nin ana haber bülteninde otoyol ve köprü ücretlerinden bahsederken “Yani geçen varsa bilir. Orda ne kadar düdüklendiğini gerçekten anlamıyorsun” sözlerindeki 'düdüklenmek' ifadesi oldu.

RTÜK’ün ceza gerekçesinde, kanunda yer alan “Türkçe'nin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” ilkesini ihlal etmesi gösterildi.

Bu arada RTÜK, Haber Global ve Meltem TV'ye de ceza verdi. 

Gaziantep'te vatandaşları tedirgin etti! 25 Nisan 2024 TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Bayraktar TB3'ten yeni başarı!
Sonraki Haber