Selçuk Bayraktar'dan Telegram'a özel paylaşım

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz günlerde katıldığını duyurduğu Telegram'da özel bir paylaşım yaptı. Akıncı SİHA'nın yeni prototipine ait görüntüleri ilk kez paylaşan Bayraktar, takipçilerini heyecanlandırdı.

This browser does not support the video element.

Dünyanın önde gelen haberleşme uygulamalarından WhatsApp, Türkiye'de uygulayacağını duyurduğu son güncellemesi ile tartışmaların odağı haline geldi. 8 Şubat 2021 tarihine kadar kullanıcılarına 'zorunlu güncelleme' adı altında bir seçenek sunan uygulama, kullanıcı verilerine ulaşmak için onay istedi.

Söz konusu güncellemeyi belirtilen tarihe kadar onaylamayan kullanıcıların uygulamadan yararlanamayacağını belirten şirket kısa sürede milyonlarca kullanıcı kaybetti.

Bu gelişme üzerine birçok kullanıcı, alternatif uygulamalara yöneldi. Yerli uygulama BiP, 3 günde yaklaşık 5 milyon yeni kullanıcı katıldı.

Vatandaşların bir diğer tercihi ise Telegram oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olmak üzere birçok tanıdık sima bu uygulamalarda hesap oluşturdu.

BAYRAKTAR'DAN MERAK UYANDIRAN PAYLAŞIM

Geçtiğimiz günlerde Telegram'da yer alacağını açıklayan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan sürpriz bir paylaşım geldi.

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği İnsansız Hava Aracı (İHA) Bayraktar TB2'nin mucidi, Akıncı adını verdikleri yeni İHA'nın test görüntülerini paylaştı.

İlk olarak Suriye, ardından Libya ve son olarak da Dağlık Karabağ'daki operasyonlarda ardından adından sıkça söz ettiren Bayraktar, yeni prototip ile büyük merak uyandırdı.

AKINCI TAARRUZİ İHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

Havada Kalış:24 Saat
İrtifa: 40.000 Feet
Faydalı Yük: 1.350 Kg (900 kg Harici – 450 kg Dahili)
Kalkış Ağırlığı: 4.5 Ton
Kanat Açıklığı: 20 mt
Motor: 2×450 Hp Turboprop (opsiyon 750 Hp + 240 Hp)
Veri Ağı: LOS\SATCOM
Radar: Milli AESA (Hava/SAR)
Elektronik Harp: Elektronik Destek Podu
Silahlar: MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Hassas Güdüm Kiti (HGK), Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Teber-82, Gökdoğan Füzesi, Bozdoğan Füzesi, SOM-A

Bayraktar AKINCI'dan Çakır seyir füzesiyle tam isabet! Yeni görüntüleri nefes kesti! İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dragon kapsülünden çıkış anı! Gezeravcı uzaydan bağlandı! İşte Bakan Kacır'la görüşmesinden detaylar İşte Alper Gezeravcı'yı taşıyan uzay aracının fırlatılış anı! Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu Taksim Meydanı'nda canlı izlenebilecek