Şehit aileleri tezkereye 'hayır' oyu veren CHP'ye ateş püskürdü!

CHP'nin Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkereye 'hayır' oyu vermesine şehit aileleri de tepki gösterdi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Halil Ateş'in babası Celal Ateş, "CHP onlardan olduğu için 'hayır' dedi. Onlarla bağlantıları var. Çocuklarımızı şehit eden teröristlere operasyon düzenlemesini istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu, geçtiğimiz gün Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etti.

CHP ve HDP, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektirdiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkerede hayır oyu kullandı.

ŞEHİT AİLELERİNDEN CHP'YE TEZKERE İSYANI

Bitlis'in Tatvan-Hizan karayoluna 4 yıl önce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde ikamet eden Jandarma Uzman Onbaşı İbrahim Halil Ateş şehit olmuştu. Şehidin babası Celal Ateş (52), Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusundaki tezkerede hayır oyu veren CHP'ye tepki gösterdi.

"TEZKEREYE 'EVET' DEMEYEN CHP'Yİ KINIYORUZ"

Şehit babası Celal Ateş, "Vatanımız şehitlerimiz, gazilerimiz için herkes 'evet' demeli. Bunlar evlatlarımızı şehit etti ama CHP onlardan olduğu için 'hayır' dedi. Onlarla bağlantıları var. CHP, HDP ile birlikte hareket ediyor. Biz şehit aileleri olarak CHP'yi kınıyoruz. Çocuklarımızı şehit eden teröristlere operasyon düzenlemesini istemiyorlar. Onun için 'evet' demediler. Bu millet bunlara gereken dersi verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız İçişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız dik dursun. Bu millet arkalarındadır. Ben 10 çocuk babasıyım. Çocuklarım bu vatana feda olsun. Benim oğlum vatanı milleti için şehit oldu. Sağ olsun devlet bize sahip çıktı. 2 oğlumu işe aldı. Biz şehit ve gazi aileleri olarak tezkereye 'evet' demeyen CHP'yi kınıyoruz." diye konuştu.

İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Beşiktaş duble yaptı, 5 maç sonra kazanmayı hatırladı! Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor!
Sonraki Haber