Şehir Üniversitesi öğrencilerinden Erdoğan'a mektup

Kredi borçları gerekçe gösterilerek Halkbank tarafından banka hesaplarına el konulan, çalışanlarına ve akademisyenlerine maaş veremeyecek duruma gelen İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

AK Parti'den istifa ederek yeni parti çalışmalarını hızlandıran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da kurucuları arasında bulunduğu, yönetiminde de Davutoğlu destekçilerinin bulunduğu İstanbul Şehir Üniversitesi, borçları nedeniyle eğitime ara verme riski ile karşı karşıya.

Halkbank’ın, kredi borçlarını gerekçe göstererek banka hesaplarına el koydurttuğu İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı.

'EHLİYET, LİYAKAT VE DURUŞ SAHİBİ BİR YÖNETİME DEVROLMASINI' TALEP ETTİLER

Üniversitenin bir dönem FETÖ mensuplarına kucak açan, Gezi ve PKK destekçisi öğretim görevlilerini barındıran bir durumda olduğunu belirten öğrenciler, okullarının bir an önce 'ehliyet, liyakat ve duruş sahibi bir yönetime devrolmasını' talep etti.

Öğrençiler, mektupta şu ifadeleri kullandı:

CUMHURBAŞKANI SEVDALISI ŞEHİRLİLER’DEN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A  AÇIK MEKTUP

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Biz Şehir Üniversitesi’nde eğitim gören ve sizin yılmaz destekçiniz olan öğrencileriz. Hepimiz farklı nedenlerle, bir dönem üniversitenin de vaat ettiği vizyona inanarak Şehir’de okumayı tercih etti.

Bugün gelinen noktada kendimizi kandırılmış hissediyoruz.

Bir dönem FETÖ örgüt mensuplarına dahi kucak açan, Gezi’den tutun da PKK destekçiliğine varan fikirde öğretim görevlilerini barındıran üniversite, bugün tam anlamıyla bir iktidar mücadelesinin içine girmiş durumda.

Üniversitenin yaşadığı bu savrulmadan dolayı utanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Sizin bu üniversite için geçmişte yaptığınız iyiliklerin ve desteklerin biz şahitleriyiz.

Sizin sağladığınız büyük destekleri unutup, bugün size saldıranlar, sabık Başkan’ın sizden habersiz giriştiği işleri aklama peşindeler.

Sizin bu üniversiteye zamanında olan desteğinizden ötürü her birimiz bu üniversiteyi tercih etmiştik.

Şimdi size karşı girişilen bu hain ve nankör tutumun yanında, Canan Kaftancıoğlu gibi devlet ve millet düşmanı isimlerle kol kola giren bu üniversitenin öğrencisi olduğumuzu çekinerek ifade ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız;

Bizim şu anda, eğitim hayatımızı yarıda bırakıp başka bir üniversitede öğrenim görme şansımız yok. Bu üniversiteden alacağımız diploma ömür boyu bize kambur olacak. Üniversitenin içinde bulunduğu mali çıkmazı bile kendi iktidar mücadelelerine araç edinenlerin insafına bizi terk etmeyin. Öğrencilerin ve baskı altındaki hocaların mağduriyetini engellemek üzere;

Sizin bizzat dahilinizde, Şehir Üniversitesi’nin bir an önce ehliyet, liyakat ve duruş sahibi bir yönetime devrolunmasını, sizin yüksek takdirlerinize sunuyoruz.

Rüzgar Aksoy, Kirli Sepeti dizisine geri dönüyor İzmir'de 4.5 büyüklüğünde deprem Doğal gaz ve elektriğe zam var mı?
Sonraki Haber