Şefkat Eli Derneği Bilal-i Habeşi Mescidi'ni bin kişilik Cuma namazı ile ibadete açtı!

Şefkat Eli Derneği 5 ay önce başlattıkları Bilal-i Habeşi mescidi yapımını tamamladı. Ramazan ayının ilk Cuma gününde bin kişinin katılımıyla cuma namazı kılınarak Bilal-i Habeşi mescidi ibadete açıldı.

"Türkiye'den Afrika'ya uzanan şefkat eli" sloganıyla 2014 yılından bu yana faaliyet yürüten Şefkat Eli Derneği, Ramazan ayının ilk Cuma gününde müjdeli haberi duyurdu. İslam alemi için önemli bir değer olan Bilal-i Habeşi'nin ismi verilen mescit bin kişinin katılımıyla ibadete açıldı. 

Resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklama ile yardımseverleri sevindiren derneğin konuyla ilgili açıklaması ile şöyle;

Bu mescid Bilal-i Habeşi mescidi olarak isimlendirildi. Türkiye'den Şefkat Eli Derneği aracılığı ile 1000 kişilik olarak bina edildi. İlk namazı Abdullah Ebubekir nakkas kıldırdı.

Tika koordinatörü Mücahit ateş; Tüm alemi İslam’ın mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bilindiği gibi Türkiye ve Çad arasındaki Kardeşlik yüzyıllar öncesine dayanıyor bu iki ülke arasındaki Kardeşlik yüzyıllar boyu devam etsin.

Şefkat Eli Derneği başkanı; Recep Karakaya şu an da mescidimizin açılışının sevincini yaşıyoruz. İlerleyen günlerde daha büyük projelerimize devam edeceğiz.

Yüksek meclis camiler İdaresi sorumlusu şeyh Algoni İbrahim Abdullah Muhammed: Türkiye buraya yakın değil çok uzak lakin onlar hayır işlerini yapmak üzere Çad'a Çad’lı kardeşlerine yardım etmeye geldiler, uzaktan gelmelerine rağmen bize bu mescidi hediye ettiler onlara hediyelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bütün İslam alemine hayırlı olsun.

Su Kuyusu

Su insan hayatının en önemli ihtiyaçlarından birisidir. Ancak su, dünyanın her yerinde eşit miktarda bulunabilen bir kaynak değildir. Özellikle Afrika ve Asya kıtalarında sıklıkla karşılaşılan temiz su sıkıntısını gidermek için yola çıkan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, su kuyusu açtırarak, su ihtiyacı olanlara temiz suya kavuşturmaktadır. Temiz suya hasret kalan milyonlarca insan için çok önemli olan su kuyuları, orada büyüyen ve yaşayan insanların hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirmeleri için gereklidir. Bu gibi sebeplerle su kuyusu açtırmak için yardımlarınız bekleyen Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, yardıma muhtaç kişilere her alanda yardım etmektedir.  

Afrika ya da Asya’da yaşanan kuraklık ve gelişmemiş teknoloji gibi nedenlerle bulunamayan su kaynakları ya da erişilemeyen temiz su için dışarıdan bir yardım alınması şarttır. Bu yardımlarda büyük rol oynayan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, özellikle çocukların ve bebeklerin temiz su alarak sağlıklı büyümeleri için temiz su kuyusu açtırmaktadır. Kilometrelerce yol yürüyerek getirilen suların temiz ve sağlık durumlarının da bilinmediği bu bölgelerde su kuyusu açtırmak hem dini bir vicdan hem de insani bir değer olarak yapılmalıdır. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği olarak bizde bu değerleri yaşatmak adına su kuyusu açtırarak, insanlığın yardımlaşma duygusunu tatmasını amaçlıyoruz.

Sizde detaylı bilgi ve yardımlar için 0216 224 2450 numaralı telefondan derneğimize ulaşabilirsiniz.

BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI! 25 kişinin öldüğü Çorlu tren kazası davasında karar çıktı! İYİ Parti'de üst düzey istifa! Partiden ayrıldığını duyurdu
Sonraki Haber