Sedat Peker ve örgütü için yargılama zamanı! Sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak!

Sedat Peker'in elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik açılan davanın ilk duruşmasına bugün İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Aralarında Peker'in de olduğu 26'sı tutuklu 92 sanık için açılan davada sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak. Peker'in toplamda 392 yıl 4 aya kadar hapsi istenirken dava, firari sanıklar Sedat Peker ile Ufuk Yapıcı yokluğunda gerçekleşecek.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede 92 sanık, 30 mağdur, Çekmeköy'de 2017 yılında silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer alırken ülkede ekonomik sıkıntıların arttığı dönemlerde şehirde "kabadayı" olarak bilinen bir kısım şahısların kendi çıkarlarına uygun bir şekilde silahlı baskı ve korku yaratarak çıkar elde etmeye başladıkları anlatılmıştı.

İNSANLARI TEHDİT EDİP ETKİNLİĞİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞTI

Sabah'ta yer alan habere göre şahısların göstermelik yardımlarla halkın gözünde sempati kazanmaya çalıştıklarına da vurgu yapan savcılık, bu isimlerin etrafındaki adamlarının artmasıyla toplum içerisinde ciddi korkuların oluşmaya başladığını ifade etmişti. Toplumdaki korkuların bu şahıslara doğru giderek saygıya dönüştüğü "baba, reis ağa, abi" gibi unvanlara sahip olup etrafına topladığı adamlarla birlikte 'mafya' olarak bilinen çıkar amaçlı suç örgütü yapılanması içerisine girdikleri, bu şahısların devletin yerine kendilerini koyarak hem ceza kesen, hem de adalet dağıtan bir görünüme kavuştuğu ancak bu sayede maddi menfaatlerini arttırma çabası içerisinde olduklarının altı çizilmişti. İddianamede Sedat Peker'in çektiği videolara da atıf yapılarak örgütün medyayı da etkin kullanarak korkutucu güçle insanları tehdit edip hem etkinliğini artırmaya çalıştığı, hem de genç kesime yönelik sempati kazanma çabaları içerisinde olduğunu kaydetmişti.

Sedat Peker'in Çekmeköy'deki cinayete ilişkin ağırlaştırılmış müebbet, 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme' gibi suçlardan toplamda 392 yıl 4 aya kadar hapsi istenirken dava firari sanıklar Sedat Peker ile Ufuk Yapıcı yokluğunda gerçekleşecek. Peker'in yanı sıra örgüt yöneticisi ve üyelerinin 4'er yıldan 10'ar yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istenen yargılamada 30 mağdur bulunmakta.

SUÇ ÖRGÜTÜ SANIKLARININ YARGILANMASINA BAŞLANDI

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 gün sürecek dava geniş güvenlik önlemleri eşliğinde İstanbul Anadolu Adliyesi'nde bulunan konferans salonunda sanıkların kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı.

Şans Topu sonuçları 28 Nisan 2024! Süleyman Soylu sessizliği bozdu! Dolar ve euroda son durum! İşte güncel döviz kurları
Sonraki Haber