Sedat Peker susacak mı, Türkiye'ye iade mi edilecek?

Birleşik Arap Emirlikleri'nde firari olarak bulunan Sedat Peker'in akıbeti Türkiye-BAE ilişkilerinin normalleşmeye başlaması ile yeniden gündemde... Bir süre önce video yayınlamaya son veren Peker'in Türkiye'ye iade edilebileceği konuşuluyor. Ancak farklı yorumlar da var... Hatta bu alternatif yorumlardan bir tanesini Peker şahsi Twitter hesabından da paylaştı... Bakın o değerlendirmede hangi görüşe yer veriliyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de önemli bir ismi ağırladı.

Son dönemde Türkiye ile ilişkilerini koparan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun Bin Zayed Al Nahyan Ankara'da Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel konular değerlendirildi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye’ye yönelik yatırımları da ele alındı.

SEDAT PEKER HÂLÂ BAE'DE...

Görüşmede ele alınan konulardan bir diğeri de, BAE'de firari olarak bulunan ve yayınladığı videolar ile çok konuşulan Sedat Peker’in durumuydu.

Peker, bir süre önce bulunduğu ülkenin "yetkililerinin uyarısı” nedeniyle yeni video çekemediğini açıklamıştı. Ardından kamuyunda yapılan kimi değerlendirmelerde ise Peker’in Türkiye’ye iade edilebileceği konuşulmuştu.

TÜRKİYE'YE İADE Mİ EDİLECEK?

Şeyh Bin Zayed'in Ankara'ya kritik ziyareti ve iki ülke arasında yumuşayan ilişkiler "Sedat Peker iade mi edilecek?" tartışmasını da yeniden alevlendirdi.

Bu konuda Halk TV programcısı Özlem Gürses'in kişisel Youtube kanalında yaptığı bir paylaşımda ise ilginç bir detay dikkat çekti.

Gürses, gündemi değerlendirdiği son videosunu, Twitter hesabı üzerinden "Sedat Peker ani bir operasyonla ülkeye getirilir mi?" sorusunu yönelttiği bir anons ile paylaştı.

PEKER'DEN "SUSACAĞIM" ONAYI MI?

Özlem Gürses videosunda yer alan değerlendirmesinde ise, "Bulunduğu yerde sesizliğini muhafaza edecek. Son olarak Instagram hesabı da kapatıldı biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Kısa süre sonra Sedat Peker'in de kendisi hakkındaki bu anonsu sosyal medya hesabından RT ederek paylaşması dikkat çekti.

Peker'in bu paylaşımının, Gürses'in "artık suskun kalacağı" yönündeki sözlerini onaylama anlamına gelip gelmediği ise tartışma konusu oldu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Tokat'taki depreme ilişkin açıklama 18 Nisan 2024 Perşembe TJK at yarışı saatleri açıklandı! Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Tokat'ta bir deprem daha!
Sonraki Haber