Sarıklı Amiral"i YAŞ'ta kurtarma planı mı var?

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan günlerce konuşulacak bir iddia geldi. Hakan, kamuoyunda "Sarıklı Amiral" olarak bilinen eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında ilginç sözler sarf etti..

Üniforması üzerine giydiği cüppe ve sarıklı fotoğrafların basına yansımasının ardından hakkında disiplin soruşturması başlatılan ve görevinden alınan eski Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın ismi yeniden gündemde...

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, kamuoyunda "Sarıklı Amiral" olarak bilinen Sarı hakkında çok konuşulacak bir iddiayı gündeme getirdi.

Hakan, Sarı’nın bu hafta yapılması beklenen Yüksek Askeri Şûra’da emekliye sevk edileceğini ve bu şekilde "yargı yolunun kapatılacağını" ileri sürdü.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan o iddia hakkında şunları kaydetti;

"Bir iddia dolaşıyor iki gündür ortalıkta. Denilen şu: “Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekli edilerek kurtarılmak isteniyor.”

Bu iddiayı araştırdım. Elde ettiğim sonuçları yazıyorum:

Anayasa’nın 125. Maddesi’ne göre YAŞ kararlarına karşı yargı yolu kapalı. Yani Sarıklı Amiral Mehmet Sarı, YAŞ’ta emekliye sevk edilirse... Kendisine yargı yolu kapanmış olacak. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Disiplin Kanunu çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma işlemi sonucunda rütbesinin geri alınması da mümkün.

Eğer YAŞ beklenmeden disiplin cezasıyla olay tamamlanmış olursa... Disiplin cezasına karşı yargı yolu açık olduğu için Sarıklı Amiral’in tekrar TSK’ya dönme ihtimali belirecekti. Ki bunun örnekleri mevcut.

Ben bu “Sarıklı Amiral”e karşı Milli Savunma Bakanlığı’nın bir “koruma” yaklaşımı içinde olmadığını, benim yazdığım türde bir yol izlediğini düşünüyorum. Bekleyelim görelim."

Merkez Bankası zorunlu karşılıklara uygulanan faizi arttırdı Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında son gelişme! Korku dolu anlar: Kaldırım bir anda çöktü! Bina boşaltıldı...
Sonraki Haber