Sararmış brokoli yenir mi? Buzdolabında sararmış brokoli görürseniz şok olmayın!

Sararmış brokoli yenir mi, evet yenir! Buzdolabının kapağını açıp sarıya dönen brokoli görenlerin merak ettiği sorulardan. Tabi yemeden önce de iki kez düşünülüyor. Ancak endişe etmeyin. Çabuk yaşlanma eğğiliminde bir bitkidir brokoli. Tazeyken parlak yeşil bir gölgeye sahip olan brokoli sarıya döndüğünde de yenilir mi? Sağlıklı mı?

Sararmış brokoli yenir, ancak...! Brokoli sarardığı zaman ne yapılır, yenir mi? Marketten ya da pazardan aldığınız brokolinin birkaç gün içinde sarıya dönmüş olduğunu gördüğünüzde sakın şok olmayın. Brokoli nazik ve çabuk yaşlanma eğiliminde lahanagiller familyasından bir bitkidir. Saklama koşullarını değiştirdiğinizde sararmasını geciktirseniz bile artık elinizdeki sararmış brokoliyi tüketip tüketmeyeceğiniz size kalmış. Ancak eski sağlıklı brokoli kadar olabilir mi? Bakalım.

SARARMIŞ BROKOLİ YENİR Mİ?

Sararan brokoli genellikle çürümez, bunun yerine sadece solup bozulur.

Bildiğiniz gibi brokoli - diğer birçok sebze gibi - hasattan sonra oldukça çabuk yaşlanma eğilimindedir.

Bu nedenle, birkaç gün içinde brokoli üzerinde bir miktar sararma fark ederseniz, şok olmayın.

Olgunluk nedeniyle sararmış brokoli yemek için genellikle güvenli olsa da, muhtemelen bir ısırık aldıktan sonra çoğunu yemek istemeyeceksiniz.

Sağlığınıza faydalı içeriğinden yararlanabilmek için yemyeşil taze iken tüketmenizi öneririz.

Sararmış brokoli , tadı çok iyi olmamasının yanı sıra, besin değerini de özellikle bir zamanlar mevcut olan bazı önemli vitaminleri kaybetmiş bulunmaktadır.

Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı... Kızılcık Şerbeti dizisinde Görkem'in yaptıkları aileyi karıştırdı!
Sonraki Haber