Sanal hastane büyüyor! Bir tweetle başladı 160 hekime ulaştı!

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi aralıksız olarak devam ediyor. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de yüz binlerce insan, salgın hastalıktan korunmak için, evlerinden dışarıya çıkmıyorlar.

Kovid-19 adı ile de bilinen koronavirüs salgını nedeniyle, hem “Evde Kal” kampanyasına destek vermek, hem de hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması amacıyla, Prof. Dr. Nebahat Bulut ile çok sayıda doktorun destek verdiği, sosyal paylaşım sitesi üzerinden oluşturulan
“Sanal Hastane” vatandaşlara gönüllü olarak hizmet veriyor.

BİR TWEETLE BAŞLADI 160 HEKİME ULAŞTI!

Kısa sürede büyük ilgi gören, ”Sanal Hastane” projesi, Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Nebahat Bulut'un, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı bir paylaşımla başladı.

Hastanelerdeki yoğunluğun azaltılması ve “Evde Kal” kampanyasına destek vermek amacıyla oluşturulan projeye pek çok doktor destek veriyor.

Anestezist Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut, sanal hastane projesinin nasıl başladığını SuperHaber’e şöyle anlattı:

“Sanal Hastane benim 30 Mart’ta attığım bir tweet ile doğdu. Amacım salgın sürecinde internet üzerinden ücretsiz soru cevaplama hizmeti veren hekimlerin adlarını gösteren bir iletişim rehberi hazırlamaktı. Böylece vatandaşlarımızın #EvdeKal kampanyasına uyumunu desteklemek, meslektaşlarımın iş yükünü azaltmak istemiştim. Ancak hiç beklemediğim bir şey oldu, hazırladığım listeye kendi adının da eklenmesini isteyen gönüllü hekimlerden mesajlar almaya başladım. Birkaç gün içinde sayı giderek arttı. İki haftalık sürede, 160 civarında uzman ve hekimden oluşan bir Sanal Hastane oluştu.

“SANAL HASTANEDE DOKTORLAR GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYOR”

Gönüllü ekibimizde hemen tüm uzmanlık alanlarından 12‘si profesör olmak üzere hekimler, diyetisyen, diş hekimi, fizyoterapist, psikolog, eczacı, çocuk gelişimi uzmanı, hatta evcil hayvanlarımız için 2 veteriner hekimimiz bile mevcut. Kovid-19 enfeksiyonu konusunda güncel bilgiler alabildiğimiz 4 enfeksiyon uzmanımız var. Sanal Hastane tıbbi danışmanlık dışında, halkın sağlık personeli ile iletişimini güçlendirme ve sağlıkta şiddete karşı farkındalık geliştirme açısından da önemli bir deneyim sağlıyor.

”SORULAR SOSYAL MEDYADAN CEVAPLANIYOR!”

Sanal Hastane’de, hastalar ya da bir konu hakkında bilgi almak isteyenler, sosyal medya üzerinden hekimlere ulaşabilmek için, önce Prof. Dr. Nebahat Bulut'un Twitter hesabına ulaşıyor. Buradaki sabitlenmiş tweette gönüllü uzmanların isimleri profil sayfa fotoğrafları ile birlikte tweet dizisi, albüm şeklinde sıralanıyor. Vatandaş albümden ilgili hekimi seçerek sorusunu ona yönlendiriyor.Buradan uzmanlara, tedavi veya hekime yönlendirme içermeyen tıbbi sorularınızı sorabilirsiniz.” dedi.

HALKIN SORULARI KORONA BELİRTİLERİ OLUYOR!

Prof.Dr Bulut, sosyal medya üzerinden, sanal hastaneye gelen soruların bir çoğunun en başta ateş, öksürük, çeşitli vücut ağrıları olduğunu söyleyerek, insanları virüs kapmalarından endişelendiklerini belirtiyor.

“ASIL HEDEF SONUÇLARI ANLAMAYAN KİTLE!”

Sanal Hastane kurucusu Prof.Dr.Bulut, yaptığı açıklamada, asıl hedeflerinin hastaneye gitmesi gerekmeyen, daha önce yapılmış bir tetkik sonucunun anlamanı merak eden kişiler olduğunu söyleyerek, ”Bu kişiler ellerindeki sonuçların fotoğrafını çekerek ve bizimle paylaşarak sonuçlarını öğrenebiliyor. Bu konu bir çok insanı ilgilendiren önemli bir konu.” açıklaması yaptı.

“HASTANELERDE YIĞILMAYI ÖNLEMEK ÖNCELİK”

Prof.Dr.Bulut, ”Bizim amacımız zaten bulaşmayı azaltmak üzere sorunu acil olmayan kişilerin evde tutulmasına katkıda bulunmak. Bazen Kovid-19 enfeksiyonuyla ilgili çok şiddetli nefes darlığı olduğunu söyleyen hastalar oluyor. Onlara da yol gösterdiğimiz oluyor. Burada yapılması gereken temel kural korunma tedbirlerine uyulması. Mümkün olduğu kadar insanların, başka insanlarla temasının önüne geçilmesi." ifadesinde bulundu.

“SANAL HASTANE ORMANI KURULUYOR!”

Prof.Dr.Bulut konuşmasının sonunda, ”Takipçilerimizin teşekkür etmek amacıyla başlattığı ağaç dikme kampanyası bağışını, Orman Genel Müdürlüğü sahiplendi.Çatalca civarında bir “Sanal Hastane Hatıra Ormanı” oluşturmak için proje başlattı. Bu da bizi çok mutlu etti.” diyerek son gelişme paylaştı.

Saymaz Sancaktepe Belediyesi'nde jakuzi aradı abdest lavabosu buldu Dubai'de sağanak hayatı felç etti! İşte yaşananlar... TCBM Başkanı Fatih Karahan'dan enflasyon açıklaması!
Sonraki Haber