Samsun’da görülmemiş geri dönüşüm projesi: Atıklar satın alınıyor

Samsun İlkadım Belediyesi, geri dönüşebilen ürünlerin biriktirilmesi ve geri kazandırılması amacıyla "Getir Atığını, Al Harçlığını Projesi" başlattı. Proje kapsamında vatandaşlar tarafından biriktirilen atıklar görevliler tarafından toplanıyor ve atıkların ağırlığı ölçülüyor. Tartıda çıkan ağırlık kadar vatandaşlara nakit para veriliyor. Böylece toplanan atıklar hem geri dönüştürülebiliyor hem de vatandaşlarda geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratılıyor.

Samsun İlkadım Belediyesi, ilçede atık oluşumunu en aza indirmek amacıyla "Getir Atığını, Al Harçlığını Projesi" hazırladı. Ambalaj atıklarının, cam atıklarının, atık pillerin, mahallelerden toplanması için özel olarak hazırlanan 2 adet Mobil Atık Aracı (ATOM), proje çerçevesinde her gün daha önceden ilan edilen 2 mahalleye giderek vatandaşların geri dönüşebilecek atıklarını kabul ediyor. Atıkları tartılan vatandaşlara, getirdikleri atıkların ağırlığının karşılığı kadar nakit para makbuz karşılığında kendilerine anında veriliyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada atık getiren vatandaşlara çekiliş fişi de vereceklerini ve vatandaşların çekilişle otomobil, TV ve beyaz eşya gibi birçok hediyeyi de kazanma fırsatı yakalayabileceğini söyledi.

Batuhan Karadeniz'den Mauro Icardi'ye: "Böyle bir video paylaşamazsın" Özdilek'lere boy boy tencere ve tava setleri geliyor! Başkan Hasan Arat kabus gibi geçen sezonun faturasını iki isme kesti Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak! Fırtına, yağmur ve toz taşınımına dikkat Gram altın düşüşte! İşte güncel altın fiyatları