Sakıp Sabancı Müzesi'nden skandal ifade!

Sakıp Sabancı Müzesi Şubat 2020'de başlayacak ve 3 ay sürecek sergi için sosyal medyadan bir çağrıda bulundu. Ancak çağrıda kullandıkları bir ifade tam anlamıyla skandaldı. Sergi için sanatçıları davet ederken "Türkiyeli" ifadesini kullanan SSM, sonraki tweetlerinde neyi kastettiklerini anlatırken hatalarını katladılar. Türk sanatçılar demekten kaçınan SSM'ye sosyal medyada tepki yağdı.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi ile Marina Abramoviç Institute Şubat 2020'de bir sergi açmaya hazırlanıyor. Sergi tam 3 ay sürecek. SSM bu nedenle sanatçılar için sosyal medyadan bir davet yayınladı.

İşte o davet:

"Türkiyeli sanatçılara açık çağrı*

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Marina Abramović Institute (MAI), Akbank’ın desteğiyle Şubat 2020’den itibaren 3 ay boyunca SSM’de sürecek bir sergi kapsamında,

her tür performans sanatıyla uğraşan sanatçılara uzun süreli yeni projeler hazırlama çağrısında bulunuyor.

Başvurmak isteyenlerin, eserlerinden en fazla yedisinin görsel veya video bağlantısını ve tanımını içeren Türkçe veya İngilizce PDF dosyasını, biyografileri veya CV’leri, varsa web sayfalarıyla birlikte, aşağıdaki e-posta adresine göndermeleri gerekiyor:
artists@mai.art

Başvurular için son tarih: 22 Eylül 2019

*Türkiye’den veya şu anda Türkiye’de çalışan sanatçılar"

Ancak SSM'nin çağrısındaki bir ifade sosyal medya kullanıcılarının dikkatinden kaçmadı.
SSM'den yapılan çağrıda "Türk sanatçılar" demek yerine "Türkiyeli sanatçılara açık çağrı" ifadesi kullanılıyordu. 

Nedense bu çağrıyı hazırlayıp sosyal medyadan yayınlar "Türk sanatçı" demeyi açıklama kısmında bile uygun göremedikleri için "Türkiye'den veya şu anda Türkiye'de çalışan sanatçılar" deme garabetine düştüler. 

Sırf Türk ifadesini kullanmamak için aynı manaya gelen Türkiye'den ve Türkiye'de çalışan demeyi tercih ettikleri anlaşılan SSM'ye sosyal medyadan tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları...

 
 
 
Korkunç olayın tanıklarının ifadesi kan dondurdu: Yaktıklarını gördüm F.Bahçe'nin yıldızlarından isyan: Bileti kesilmezse biz asla yokuz Deprem bölgesinde hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor!
Sonraki Haber