Sağlıklı 291 kişiye lazerle 6 milyonluk vurgun

İstanbul’da, özel bir hastanenin başhekimi ve sahibinin de aralarında bulunduğu 13 kişi, “Kampanya var” diyerek 291 hastanın sağlıklı gözlerine lazer tedavisi uyguladı. Skandal olayda zanlıların, bu yolla SGK’yı 6 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, sözde göz tarama kampanyası düzenleyerek sağlıklı gözlere dahi lazer tedavisi uygulayan ve SGK'yı yaklaşık olarak 6 milyon lira zarara uğratan özel hastane davasının bütün detaylarına ulaşıldı.

291 MAĞDURUN GÖZÜNDE HASAR VAR

Soruşturma kapsamında hastane sahibi ve doktorlar da dahil olmak üzere 13 şüpheli bulunuyor. Söz konusu şüpheliler, "Vücut bütünlüğüne zarar vermek", "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" ve "Resmi belgede sahtecilik"le suçlanıyor. İddialara göre; şüpheliler "Genel göz taraması ve kampanya var" diyerek mağdurları hastaneye çekti. Kandırdıkları vatandaşların sağlıklı olan gözlerine, tamamen rızalarının dışında lazer tedavisi uygulayarak delik açtı. Tedavi sonrasında ise mağdurların gözlerinde yaşarma, yanma belirtisi, eskisi gibi uzağı ve yakını görememe problemleri baş gösterdi. Akılalmaz olayda 291 mağdurun gözünde hasar kaldı. Yapılan bütün işlemler ise hastane yönetimi tarafından faturalandırıldı. İşte olaya ilişkin tüm detaylar:

HASTA GÖRME YETİSİNİ KAYBETTİ

Sabah'ın haberine göre İstanbul Gaziosmanpaşa'da yer alan özel bir hastanenin sahibi olan Seçim Ö., başhekim ve doktorların da arasında olduğu 13 kişiye İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. SGK'nın da aralarında olduğu 23 kişi ve kurum müşteki, toplam 269 isim mağdur olarak dosyada bulundu.

İddiaya göre; 2013-2015 yılları arasında meydana gelen skandalda tam olarak 291 vatandaşın sağlıklı gözlerine lazerle işlem yapılarak delik açıldı ve yapılan işlemler faturalandırılarak Sosyal Güvenlik Kurumu zarara uğratıldı. Yapılan işlemlerin 105 tanesi doktor Ömer Ş., 131' tanesi ise doktor Uğur G. tarafından yapıldı. Mağdur olan vatandaşların sol gözlerine bir hekim, sağ gözlerine ise başka bir hekim işlem yapacak şekilde müdahale yapılması sağlandı.

"HALA ESKİSİ GİBİ OKUYAMIYORUM"

Korkunç olayın mağduru Baki D. yapılan lazer işleminden sonra 10 dakika boyunca her yeri yemyeşil gördüğünü söyledi. Baki D, "İşlemden sonra tam bir hafta boyunca bulanık gördüm. Şu anda hala eskisi gibi okuyamıyorum. Zaman zaman yanma da olduğu oluyor" dedi. İstanbul'da ikamet eden Saliha ve Seyfettin İşçimen çifti de hastanenin "Genel göz taraması ve kampanya var" yalanına inanarak tedavi olmak için gitti ancak görme yetilerini kaybetti.

Skandal olayda hastane yönetimi, SGK'dan ödeme alabilmek maksadıyla birlikte hareket ederek, resmi belgeleri sahte olarak düzenleyerek SGK'ya iletti. SGK tarafından hastaneye, 5 milyon 822 bin TL ödeme yapıldı. Aralarında hastane başhekimi ve sahibinin de yer aldığı 13 şüpheli, SGK'yı bu yöntemle zarara uğrattı. Söz konusu sanıklar, bu yöntemle zincirleme ve planlı bir şekilde nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işledi. Öte yandan olmayan hastalığa rağmen vücut bütünlüğüne zarar verme suçu da işlendi.

Başkentte kuvvetli lodosa dikkat! Tighe Barry Ayasofya Meydanı'nda Müslüman oldu İstanbul'da otomobiline çarpan kurye tarafından tornavidayla öldürüldü
Sonraki Haber