Sağlık ocağı çalışma saatleri! Aile hekimliği kaçta açılıyor, kapanıyor

Mahallelerde, köylerde, ilçelerde insanlara sağlık hizmeti sunmak için açılan kuruluşlara sağlık ocağı denilmektedir. Toplumun sağlığını korumayı ve geliştirmeyi, iyileştirmeyi amaç edinmiştir. Devletin bir kuruluşu olup Sağlık Bakanlığı çevresinde denetlenmektedir.  Sağlık ocağı ve aile hekimliği hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olma istiyorlar. Sağlık ocağı çalışma saatleri! Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Aile hekimliği kaçta açılıyor, kapanıyor? İşte tüm detaylar…

Dünyada ilk kez 1923 yılında kurulan aile hekimlikleri Türkiye’de 2005 yılında ilk kez Düzce şehrinde kurulmuştur. Daha sonra tüm illerde hizmete açılmıştır.

Ülkemizde bulunan birçok sağlık ocağı bulunmaktadır.  6000’i aşkın sağlık ocakları halka hizmet etmektedir. Köy, mahalle, kasaba, il ve ilçelerde birçok sağlık ocağı topumun sağlığını koruyabilmek için çalışmaktadır. Aile hekimliklerinden randevu almak için MHRS partalından T.C. kimlik vb. kişisel bilgilerinizi girerek kaydınızı yapabilirsiniz. Aile sağlığı merkezlerinden muayene, kontrol, ilaç yazdırma, tahlil, kan verme ve tansiyon ölçeme gibi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aile hekimliklerinde genellikle pratisyen hekim ve uzmanlar çalışmaktadır. Günümüzde sağlık ocağı olarak bilinen şimdilerde aile hekimliği adını alan sağlık kurumlarına toplumda ki her bireyin bulunmuş olduğu bir aile hekimliği mevcuttur. Aile hekimliği cumartesi günü açık mı? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Aile hekimliği iletişim bilgileri işte detaylar.

AİLE HEKİMLİĞİ SAAT KAÇTA AÇILIYOR?

Muayene, ilaç yazdırma, rapor alma, kan tahlili, tansiyon vb. durumlarınız için size yakın olan ve size bağlı olan her il, ilçe, köy ve kasabalarda aile hekimlikleri mevcuttur. Aile hekimliği hakkında vatandaşlar saat kaçta açıldıklarını sorgulamaktadırlar. Aile hekimlikleri hafta içi her gün saat 08:30 da açılmaktadır. Hafta sonları zorunlu haller dışında genellikle kapalıdır.

AİLE HEKİMLİĞİ SAAT KAÇTA KAPANIYOR?

Türkiye’de bulunan yüzlerce ve hatta binlerce aile hekimliği yani sağlık ocakları halka hizmet etmektedir. Aile hekimlikleri genellikle saat 17.30 gibi kapanmaktadır. 08.30 ve 12.30 arası öğle molası olup, 13.30 ve 17.30 saatleri arasında halka hizmet etmeye devam etmektedir.

AİLE HEKİMLİĞİ CUMARTESİ GÜNÜ AÇIK MI?

Yurt genelinde bazı aile hekimlikleri resmî tatiller haricinde ve pazar günleri haricinde hizmet vermemektedir. Türkiye genelinde sağlık ocakları 08.30 ve 12.30 arası öğle molası olmaktadır. 13.30 öğle molasından çıkılır ve 17.30 saatleri arasına kadar hizmet vermektedir. Aile sağlık merkezleri cumartesi günleri açık olup pazar günleri kapalı olmaktadır.

AİLE HEKİMLİĞİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Her türlü talep ve isteklerinizde Alo 182 numarayı aradığınız zaman aile hekimliği hakkında, randevu alma hakkında ve daha birçok sağlığını hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Aile hekimliği yurt içinde birçok yerde köy, mahalle, kasaba, il, ilçe, semt gibi yerlerde hizmet sunmaktadır. Bu sağlık ocaklarının hemen her il ve ilçede yerleri bulunmaktadır. Aile hekimliği adresi ile ve ilçeye göre değişiklik göstermektedir. Genel bir iletişim adresi olarak, şirketin genel müdürlük adresi sunulmaktadır. Aile hekimliği genel merkezi Ankara/ Çankaya’da bulunmaktadır.

Adres şu şekilde olarak; Sağlık Mahallesi Adnan Saygun Cad. No:55, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü N Blok 06430/Sıhhiye/ Çankaya/ Ankara güzergahı üzerinde bulunur. Santral numarası ise; 90 312 565 50 00, internet adresi ise https://hsgm.saglik.gov.tr olarak bilinir. Her türlü istek, öneri ve şikâyetleriniz için internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Aile hekimliği adres bilgileri hakkında ise hangi şehirde hangi semte ikamet ediyor iseniz internet üzerinden o semti yazarak size yakın olan adrese gidebilirsiniz.

Süper Loto sonuçları 21 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İstanbul'da korkunç kaza! Kamyon ile otomobil çarpıştı Süper Loto sonuçları 18 Nisan 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber