Sağanak yağış ve kar geliyor

Meteoroloji'den Orta Ege ile Doğu Anadolu'daki iller için peş peşe son dakika uyarıları yapıldı. 5 günlük hava tahmin haritalarında ise sağanak yağmur ve kar yağışlı havanın birkaç gün içinde Türkiye'nin büyük kısmını etkisi altına alacağı belirtildi. İşte, kar yağışının ülkenin büyük kısmını etkisi altına alacağı o tarih...

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Türkiye önümüzdeki günlerde yeniden yağışlı havanın etkisine girecek. Yurdun kuzey bölgelerinden başlayacak yağışlar. Sonraki gün ise kuzeyde yağmur, iç kesimlerde ise kar yağışı şeklinde etkili olacak. 

Bu tahminlerin detayına geçmeden önce Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sarı kodla yapılan son dakika uyarılarını verelim. 

Meteoroloji'nin uyarısına göre Orta Ege'de kuvvetli fırtına bekleniyor. Bu gece saat 23.00'da başlaması beklenen kuvvetli fırtına yarın öğle saatlerine kadar devam edecek.

Meteoroloji'nin buna ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Orta Ege ile açıklarında rüzgarın; bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

YURDUN DOĞU KESİMLERİNDE ÇIĞ RİSKİNE DİKKAT!

Meteoroloji Türkiye'nin doğu bölgeleri içinse çığ uyarısında bulundu. Tehlikenin 28 Şubat tarihine kadar süreceğinin işaret edildiği uyarı şöyle: 
"Serin ve yağışlı hava kütlesinin yurdumuzu terk etmesiyle yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıklarının ve güneşlenmenin artması beklendiğinden kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı değerlendirilmektedir. Çığ nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

5 Günlük hava tahmin haritalarına göre Türkiye'de beklenen hava hadiseleri ise şöyle:

25 ŞUBAT PERŞEMBE:

Marmara'nın doğusu ile İç Anadolu puslu, Rize ve Artvin dolayları yağmurlu, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı bulutlu, diğer kent ve bölgeler ise parçalı bulutlu ve güneşli bir gün geçirecek. 

26 ŞUBAT CUMA:

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğu kesimleri bulutlu, Marmara'nın doğusu ile İç Anadolu'nun tamamı puslu bir gün geçirirken diğer bölgeler parçalı bulutlu ve güneşli bir gün yaşayacak. 

27 ŞUBAT CUMARTESİ:

Hafta sonunun ilk gününde İç Anadolu bölgesi ve komşu birkaç ilde puslu hava hakim olacak. Diğer tüm bölgeler ise parçalı bulutlu ve güneşli bir gün yaşayacak.

28 ŞUBAT PAZAR:

Ayın son gününde ise yurdun kuzeyi boyunca sağanak yağış görülecek. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir bulutlu bir gün geçirirken, İstanbul ve Bursa'dan başlayarak Ardahan'a kadar olan kuzey şeridindeki tüm iller sağanak yağışlı bir gün yaşayacak. Yağışlar Ardahan'da kar, Bayburt ve Gümüşhane'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Doğu Anadolu'nun büyük bir kısmı bulutlu bir gün yaşarken, İç Anadolu'nun büyük bölümü, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu güneşli ve parçalı bulutlu bir gün geçirecek. 

1 MART PAZARTESİ

Mart ayının ve haftanın ilk gününde ise yağışlar ülkenin büyük bir bölümüne yayılacak. 

Pazartesi gününe ilişkin hava durumu haritasına göre Marmara bölgesinin tamamı, Karadeniz'in sahil kentleri, Akdaniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun batı illeri sağanak yağışlı bir gün geçirecek. Bolu, Sinop, Hakkari ve Van'da  karla karışık yağmur beklenirken, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Muş ve Bitlis'te kar yağışı tahmin ediliyor.

Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti! Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarı finalistler belli oldu! Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtu'ya zehir zemberek sözler...
Sonraki Haber