Sağa sola "medya etiği" satan Yavuz Baydar bakın ne hinlikler peşinde...

Türkiye'ye karşı uzun süredir hasmane tavır takınan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın desteği ile kurulan FETÖ medyası Ahval iflasa gün sayıyor. Koronavirüs krizinin petrol fiyatlarını rekor seviyede düşürmesi ve Arap ekonomisine büyük darbe vurması üzerine FETÖ'ye para akıtılan musluklar kesildi. Para muslukları kesilince Türkiye'ye "medya etiği" ve "gazetecilik" dersi veren FETÖ tetikçisi Yavuz Baydar personel kıyımına başladı!

Türkiye'den kaçarak yurt dışında firari durumda bulunan FETÖ'cü gazetecilerin omurgasını oluşturduğu Ahval internet sitesi zor günler geçiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümetini karalamak amacıyla kurulan Ahval sitesinin arkasında, yine Türkiye'ye düşmanlık besleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan yönetimlerinin olduğu biliniyordu.

Diğer yandan, Kovid-19 salgınına bağlı olarak azalan talep ve üretici ülkeler arasındaki fiyat savaşı sebebiyle rekor seviyede düşen petrol fiyatları, BAE ve Suudi Arabistan başta olmak üzere ekonomileri petrol satışına bağlı ülkeler üzerinde ciddi bir tehdit oluşturdu.

Bu çerçevede, finansal olarak darboğaza düşen ve Londra'da sahibi olduğu The Arab Weekly ile Al Arab gazetelerini kapatan Arap iş adamının Ahval'den de desteğini çektiği öğrenildi.

ARAP SERMAYESİ DESTEĞİNİ ÇEKTİ

Zor zamanlar geçiren Birleşik Arap Emirlikleri sermayesinin FETÖ destekli medyayı finanse etmekten vazgeçmesi üzerine, sitenin çalışanları da FETÖ tetikçisi Yavuz Baydar'ın gerçek yüzünü gördü.

Bir dönem, FETÖ'cü iş adamı Akın İpek'in sahibi olduğu kapatılan Bugün Gazetesi'nin yazarı olan, Ahval Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Baydar'ın çalışanlara ödemeleri kestiği ve bu konuda sesini yükselten bir çalışanını da WhatsApp mesajı ile kovduğu bilgisine ulaşıldı.

Ahval çalışanlarının hak gasplarının üzerini örtmeye çalışan Yavuz Baydar'ın "personeli maaş indirimine gitmeye zorladığı" da edinilen bilgiler arasında. Çalışanlar ise internet sitesinin bu şartlarda yoluna devam edemeyeceği ve kısa süre sonra kapanacağı görüşünde.

Merkez Bankası nisan ayı faiz kararını bugün açıklayacak İstanbul elektrik kesintisi listesi: 24 Nisan Perşembe! Türkiye'nin Demir Kubbesi olacak!
Sonraki Haber