Sadece yüzde 15 peşinat ile ev sahibi olun! İşte TOKİ şartları

Konut sahibi olmak için yeterli geliri olmayan vatandaşları desteklemek için hayata geçirilmiş olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2023 yılı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. İşte detaylar…

Sosyal konut projelerine bu sene ağırlık veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bünyesinde hizmet veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ya da kısa adıyla TOKİ, sene başından bu yana iki ayrı konut projesini faaliyete soktu. ‘Yüzyılın konut projesi’ olarak tanıtılan ‘İlk Evim ve İlk İşyerim’ projesi kapsamında kuralar çekilmeye başlandı. Standart projelerine de devam eden TOKİ, başvuruları almayı sürdürüyor.

Her sene binlerce konutu orta ve dar gelirli aileler ile buluşturan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu kapsamda bu sene kontenjanı bol bir proje devreye aldı. İlk kez ev ya da işyeri sahibi olacakların yararlanabileceği bir projeyi devreye sokan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projesi için TOKİ kura çekimlerine başladı. Bu projenin şartları da netleşmeye başladı.

TOKİ’DE KURA ÇEKİMİ ZORUNLU

Kura usulü ev dağıtan TOKİ, yeni konut projesi kapsamında da kura çekimlerine başladı. Bu kez tüm Türkiye’de proje başlatan TOKİ, mart ayı içerisinde temel ama töreninin gerçekleştireceğini duyurmuştu. O güne kadar kuraları çekecek olan TOKİ’de kuraya nasıl girileceği de belli oldu.

Kura çekimleri için ön kayıt talep eden TOKİ kuralarına kaydolabilmek için ilk olarak e-Devlet Kapısı üzerinden kayıt yaptırmak gerekli. Ardından Halkbank veya Ziraat Bankası aracılığıyla konut için kura peşinatı yatırmak şart. Bu peşinat bu sene 500 TL’ydi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kurada çıkmayan kişilerin 500 TL’lik ön kayıt ücretini geri ödüyor.

PEŞİNATLAR YÜZDE 25’İ GEÇMİYOR

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği sosyal konut projeleri kapsamında geri ödemeler de son derece kolay oluyor. Bu kapsamda peşinatları oldukça düşük tutan TOKİ, yüzde 10 ile yüzde 25 arasında bir peşinat alıyor. Vadeler ise, oldukça uzun tutuluyor.

TOKİ’nin konut projelerinde en büyük avantajlardan birisi de geri ödemeler oluyor. Bu kapsamda yüzde 25’e kadar peşinat talep edebilen TOKİ, geriye kalan kısmı ise oldukça uzun vadelere bölüyor. TOKİ’de vadeler 60 ay ile 240 ay aralığında değişiyor.

Bu nasıl sol? CHP'li Afyonkarahisar'da faşist uygulama... İran'a ait askeri üsse hava saldırısı! Irak'ta peş peşe patlamalar Ömer'den Cemre'ye Zübeyde Hanım'ın Atatürk'e söylediği ninni olay oldu
Sonraki Haber