Sadece 6 aylık kullanım onu bu hale getirdi

İngiltere'de yaşayan Ewan Fisher adlı genç, 6 ay boyunca elektronik sigara kullandı. Sadece 6 aylık kullanımda akciğerleri çöken genç, yaşam savaşını kazandı. 80 yaşındaki bir sigara içicisinin akciğerlerine sahip olan Fisher, elektronik sigara konusunda insanları uyardı.

Ewan Fisher adlı 19 yaşındaki genç akciğerlerinin çöküşünden sonra haftalarca yoğun bakımda kaldı. O zamanlar 16 yaşında olan genç hayatta kalmak için yapay akciğerlerle nefes almak zorunda kaldı

Ewan’ın bağışıklık sistemini etkileyen, nefes alırken tetiklenen aşırı duyarlı pnömoni adlı bir durum ortaya çıktı. Sonuç olarak Ewan 10 hafta boyunca hastanede yaşam savaşı verdi. Ancak tedavisi bitip evine dönmesine rağmen Ewan’ın hayatı sonsuza dek değişti.

Nottingham’da yaşayan genç şimdi 19 yaşında ve başarılı bir boksör olmayı arzu ediyordu. Ancak 40 yıldır sigara içen 65 yaşındaki büyükbabası, kendisinden daha fit olduğunu itiraf eden Ewan “Doktorlar tam bir iyileşme için çok çabaladı; ama neredeyse dört yıl geçti ve hala zorluk çekiyorum. Doktorlar iki yıl içinde tam bir iyileşme olacağını söylemişti. Ama çok zaman geçti ve yalnızca %60 iyileşme oldu” dedi.

Eskiden sağlıklı biri olduğunu söyleyen Ewan “Her akşam koşuya çıkardım, artık hiçbir şey yapamıyorum. Sıcak havalar akciğerlerimi mahvediyor. Yardımcı olması için steroid kullanıyorum. Artık koşamıyorum, yokuş ya da merdiven çıkarken çok zorlanıyorum. Hayatım büyük ölçüde değişti. 65 yaşında olmasına rağmen büyükbabam benden daha fit.Hastaneye kaldırıldığımda akciğerlerimin 80 yaşında bir sigara içicisininki gibi olduğu söylenmişti ve ben o zamanlar 6 aydır elektronik sigara içiyordum” dedi.

Hesabınızı kontrol edin! O ödemeler hesaplara yatırılıyor! Valilikten kuvvetli yağış uyarısı geldi! Bakan Bayraktar tarih verip duyurdu: Karadeniz'de petrol müjdesi!
Sonraki Haber